Referat - Insulele Hawaii

Categorie
Referate Diverse
Data adaugarii
acum 4 ani
Afisari
340
Etichete
insulele, hawaii
Descarcari
236
Nota
0 / 10 - 0 voturi

Insulele Hawaii

Hawaii, acest “Paradis al Pacificului” continua sa fie un loc al imortalizarii soarelui si al valurilor, un loc al incantarilor exotice scaldat in lumina soarelui si in apa cristalina, un loc incantator pentru milioane de oameni veniti din toate partile, de regula bogati care doresc sa-si petreaca o vacanta cu totul deosebita.
Asezat la o treime din drumul de-a lungul Oceanului Pacific, se gaseste intre 19*-28* Latitudine Nordica si 155*-178* Longitudine Vestica, si la 3870 km de cel mai apropiat oras American important San Francisco, la 6280 km de Tokyo, la 7690 km de Manila si la 8413 km de Sydney. Hawaii este cel mai sudic stat American.
Astazi insulele Hawaii reprezinta cel de-al 50-lea stat al Statelor Unite ale Americii, unul dintre cele mai interesante, cu o istorie cu totul aparte si cu activitati specifice.
Insulele Hawaii au fost locuite cu secole in urma. Cercetatorii si istoricii au demonstrat ca primii locuitori ai insulelor au fost marinarii polinezieni, care dupa mai multe popasuri facute pe aceste insule au hotarat sa se stabileasca aici.
Primul om de culoare alba care a pasit pe aceste insule a fost capitanul James Cook, in 1778, numind atunci grupul de insule “Insulele Sandwich”. Locuitorii insulei prima data cand i-au vazut au crezut ca au venit zeii la care se rugau, si orice miscare pe care o faceau capitanul sau oamenii lui de exemplu cand isi bagau mainile in buzunar si scoteau chibrituri pentru asi aprinde tigarile ei o considerau magie.
Dupa moartea lui Cook conflictele dintre sefii de triburi sau intensificat, si dupa mai multe altercatii invingator a iesit seful de trib Kamehama care a fost numit rege.
Insulele Hawaii au fost posesiune americana din 1898 si inclus intre Statele Unite ale Americii in 1959.
Statul Hawaii este alcatuit dintr-un lant de insule care se extinde la aproximativ 2600 km, intre insula Hawaii din sud-est si insula Kure din nord-vest. Statul are o suprafata de


  • Referate asemanatoare

Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org