Referat - Klaus Schulze

Categorie
Referate Diverse
Data adaugarii
acum 5 ani
Afisari
463
Etichete
klaus, schulze
Descarcari
282
Nota
0 / 10 - 0 voturi

Klaus Schulze

Klaus Schulze este unul dintre putinii pionieri ai muzicii electronice în forma ei actuala. Dar el nu s-a limitat la atât devenind, în timp, un nume de referinta în muzica electronica moderna, nu doar prin bazele pe care le-a pus în acest domeniu, ci si prin compozitiile sale de mai tarziu. Acestea au evoluat în timp odata cu dezvoltarea tehnologica a sintetizatoarelor dar mai ales cu maturizarea lui de la un tânar plin de fantezie si ambitii la un compozitor experimentat care cunoaste tainele acestor instrumente minunate. Sintetizatoarele, pe cât de greu de folosit pe atât sunt de largi posibilitatile lor acustice, încât, dupa cum spunea chiar Klaus Schulze, nu exista sunet pe care sa nu-l poti obtine cu ajutorul lor. Drumul pâna la descoperirea sunetului dorit este însa foarte lung si complicat.
Nascut la Berlin pe 4 august 1947, într-un mediu artistic familial, mama fiind balerina iar tatal sciitor, micul Klaus, studiaza chitara înca de la 12 ani. Primele aparitii în public au început din anul 1960, el cântând la chitara electrica, chitara bas si percutie împreuna cu diferite formatii rock. Între anii 1968 si 1969 a activat ca baterist în formatia de muzica rock Psy Free. Trebuie mentionat ca muzica rock de atunci nu era în forma în care o stim noi azi. Era o muzica experimentala, cu multe improvizatii, mult mai aproape ca sonoritate de muzica electronica, încadrându-se în curentul rock-ului progresiv.
Trecerea lui Klaus Schulze de la acest gen de muzica spre muzica electronica s-a produs în 1969, când a devenit membru al celebrei formatii Tangerine Dreams, tot ca percutionist si împreuna cu aceasta a lansat albumul Electronic Meditation. Dupa un an îsi întemeiaza propria formatie de muzica electronica numita Ash Ra Tempel si dupa multe concerte cu aceasta lanseaza albumul cu acelasi nume.
Procesul evolutiei sale ca muzician a continuat din 1971 când se îndreapta spre cariera solistica în cadrul muzicii electronice. Un a


  • Referate asemanatoare

Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org