Referat - Lemnul curbat

Categorie
Referate Diverse
Data adaugarii
acum 4 ani
Afisari
382
Etichete
lemnul, curbat
Descarcari
276
Nota
0 / 10 - 0 voturi










LEMNUL CURBAT























CURBA CARACTERISTICA



Proprietatile mecanice ale lemnului respectiv proprietatile sale elanstice,plastice si de rezistenta sub actiunea sarcinilorr exterioare depind de un numar mare de factori datorita atat marimii directiei naturii si vitezei de aplicare a fortelor cat si caracteristicilor structurii si proprietatilor fizice ale lemnului si produselor pe baza de lemn .
Lemnul este format dintr-un sistem complex de fibre celule substante de cimentare ,a caror coeziune fizico-chimica pune probleme diferite in calculele de rezistenta si rigiditate comparativ cu corpurile omogene si izotope cum sunt de exemplu metalele.
Lemnul este un material anizotrop cu trei plenuri de simetrie elastica aproximativ perpendiculare intre ele respectiv este un material ortotrop .Tinand seama de structura lemnului cele trei axe de simetri elastica sunt longitudinale L,radiala R si tangentiala T,iar cele trei plane de anizotropie elastica sunt LR,RTsi TR .
Ca orice corp solid si lemnul supus actiunii unor forte exterioare se deformeaza iar forta exterioara intampina o rezistenta a carei valoare variaza in functie de structura si elasticitatea materialului lemnos .
Corelatie dintre sarcini si deplasarii sau dintre tensiuni si de deformatii se poate reprezenta grafic sub forma curbelor caracteristicerespectiv tensiune deformatie specifica . Pentru diferite solicitari forma acestoe curbe pune in evidenta zona de elasticitate portiunea dreapta in care exista proportionalitate intre tensiune si deformatii respectiv este valabila legea lui hooke zona de curgere si limita de rupere .
Studiul elasticitatii si rezistentei lemnului si produselor pe baza de lemn presupune analiza tuturor factorilor atat acelor legati de lemn cat si a celor dependenti de modul de aplicare si variatie a fortelor de solicitare .La randul sau in cadrul solicitarii de compresiune pentru aceeiasi forta respectiv tensiune marimia deformatiilo


Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org