Referat - Mass media de ieri si de astazi

Categorie
Referate Diverse
Data adaugarii
acum 4 ani
Afisari
323
Etichete
mass, media, ieri, astazi
Descarcari
229
Nota
0 / 10 - 0 voturi













Mass media de ieri si de astãzi










Proca Tamara Otilia
An I Jurnalism si Stiintele Comunicãrii
Grupa III Sbgr.F






Cuprins:


A. Presa scrisa

B. Radioul

C. Televiziunea

D. Internetul





























În fiecare zi, milioane de oameni cauta în ziare si în alte surse mass-media informatii si divertisment. Însa, acestea au fost adesea controlate de diversi magnati-care au fost acuzati de manipularea surselor de informare - si opinia publica-pentru propriile scopuri.

Ziarele au fost primul mijloc de informare de mare audienta. Acestea au aparut în secolul al XVII-lea, iar în secolul al XIX-lea cele mai respectate, precum The Times în Marea Britanie, exercitau o influenta puternica asupra clasei mijlocii educate care forma “opinia publica”.
Mai târziu, un sistem de învatamânt îmbunatatit si alte progrese au creat prima audienta a presei scrise. Ziarele care sa satisfaca cerintele publicului cititor au aparut în SUA în anii 1870 si 20 de ani mai târziu în Marea Britanie.
În locul paginilor cu texte înghesuite, acestea aveau titluri mari, articole scurte si multe ilustratii. Contineau cazuri de senzatie, întâmplari socante, campanii si expuneri-dezvaluiri ale ticalosiilor si defectelor morale, în special în rândul celor bogati, puternici si moderni - pentru a-si pastra audienta. Desi adesea controlata de persoane înstarite, aceasta noua presa populara lua în considerare punctul de vedere al “omului obisnuit”.
Primul ziar de scandal popular a fost Detroit Evening News (1875), publicat de Edward Willis Scripps (1854-1926). Principalii sai rivali erau Joseph Pulitzer(1847-1911) si, din anii 1880, William Randolph Hearst. Competitia pentru atragerea cititorilor a devenit atât de


Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org