Referat - Mass media si opinia publica

Categorie
Referate Diverse
Data adaugarii
acum 5 ani
Afisari
472
Etichete
mass, media, opinia, publica
Descarcari
247
Nota
0 / 10 - 0 voturi


STUDIU Magnatii mass-mediei

În fiecare zi, milioane de oameni cauta în ziare si în alte surse mass-media informatii si divertisment. Însa, acestea au fost adesea controlate de diversi magnati-care au fost acuzati de manipularea surselor de informare - si opinia publica-pentru propriile scopuri.

Ziarele au fost primul mijloc de informare de mare audienta. Acestea au aparut în secolul al XVII-lea, iar în secolul al XIX-lea cele mai respectate, precum The Times în Marea Britanie, exercitau o influenta puternica asupra clasei mijlocii educate care forma “opinia publica”.
Mai târziu, un sistem de învatamânt îmbunatatit si alte progrese au creat prima audienta a presei scrise. Ziarele care sa satisfaca cerintele publicului cititor au aparut în SUA în anii 1870 si 20 de ani mai târziu în Marea Britanie.
În locul paginilor cu texte înghesuite, acestea aveau titluri mari, articole scurte si multe ilustratii. Contineau cazuri de senzatie, întâmplari socante, campanii si expuneri-dezvaluiri ale ticalosiilor si defectelor morale, în special în rândul celor bogati, puternici si moderni - pentru a-si pastra audienta. Desi adesea controlata de persoane înstarite, aceasta noua presa populara lua în considerare punctul de vedere al “omului obisnuit”.
Primul ziar de scandal popular a fost Detroit Evening News (1875), publicat de Edward Willis Scripps (1854-1926). Principalii sai rivali erau Joseph Pulitzer(1847-1911) si, din anii 1880, William Randolph Hearst. Competitia pentru atragerea cititorilor a devenit atât de intensa, încât reporterii deformau adesea în mod deliberat realitatea, calomniau oamenii cinstiti si declansau temeri politice – trasaturi ale “jurnalismului de scandal” care au creat probleme înca de pe atunci.
În Marea Britanie primii magnati ai mass-mediei au fost Alfred Hammsworth si fratele sau Harold. În 1888 au fondat saptamânalul Answers, adresat clasei muncitoare, combinând articole usoare cu relatari competitionale. În 1


Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org