Referat - Masuri luate de statul francez in scopul mentinerii tinerilor in agricultura

Categorie
Referate Diverse
Data adaugarii
acum 5 ani
Afisari
407
Etichete
masuri, luate, statul, francez, scopul, mentinerii, tinerilor, agricultura
Descarcari
298
Nota
0 / 10 - 0 voturi


Masuri luate de statul francez in scopul mentinerii tinerilor in agricultura
Experienta reformei agriculturii franceze are numeroase semnificatii pentru România. Guvernul francez a sustinut agricultorii sai prin mai multe forme de sprijin dupa cum urmeaza:

1. Ajutoare de instalare
În toate tarile U.E. tinerii care doresc sa lucreze în agricultura cu titlu principal, instalându-se într-o exploatatie primesc o serie de ajutoare din partea statului cum ar fi: prima de instalare, ajutoare pentru investitii, credite pe termen lung si cu dobânda redusa etc. Rezultatele regimului de ajutoare speciale destinate tinerilor agricultori sunt prezentate în tabelul 3. Valorile acordate sunt calculate în ECU pe anul 1993.
Statul francez acorda tinerilor care doresc sa se instaleze în agricultura o serie de facilitati. Astfel la instalarea într-o exploatatie agricola tinerii primesc o dotare numita DJA pe care nu trebuie sa o mai restituie statului. Pentru a putea beneficia de DJA tinerii trebuie sa îndeplineasca urmatoarele conditii: • sa nu fi fost instalat în Franta sau în strainatate; • sa aiba nationalitate franceza sau comunitara; • sa aiba minim 21 de ani si maxim 35 ani; • sa detina o diploma de nivel egal sau superior cu Brevetul de tehnician agricol (BTA); • sa aiba un stagiu de 6 luni realizat în afara exploatatiei; • sa se instaleze într-o exploatatie agricola constituita ca unitate economica independenta si care sa necesite un volum de munca cel putin egal cu UTAF (unitate de masura conventionala a muncii prestate de o persoana în agricultura, în conditii normale de lucru timp de un an); • sa participe la un stagiu de pregatire a instalarii (minim 40 de ore); • sa prezinte un proiect de instalare stabilit pe baza studiului previzional de instalare (EPI) din care sa rezulte ca dupa o activitate de trei ani poate obtine un venit disponibil pe UTAF superior venitului minim departamental fara a depasi 120% din venitul de referinta care era de 138800 franci francezi în


Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org