Referat - Materii prime in industria alimentara

Categorie
Referate Diverse
Data adaugarii
acum 4 ani
Afisari
645
Etichete
materii, prime, industria, alimentara
Descarcari
565
Nota
0 / 10 - 0 voturi









MATERII PRIME IN INDUSTRIA ALIMENTARA.
INSTRUMENTE,UNELTE SI ECHIPAMENTE UTILIZATE IN PRELUCRAREA MATERIILOR PRIME




















Agricultura a avut dintotdeauna un rol deosebit de important in dezvoltarea economiei,indeplinind o serie de functii cu caracter economic si social.
Ramura de baza a economiei unei tari din cele mai vechi timpuri,agricultura furnizeaza produsele agro-alimentare pentru consumul intern al populatiei si materiile prime agricole necesare industriilor prelucratoare,participand nemijlocit la creearea si improspatarea periodica a rezervelor de stat.
Agricultura furnizeaza o mare varietate de produse agricole necesare ramurilor industrilale,care se impart in doua mari categorii:
Produse agricole de natura vegetala
Produse agricole de natura animala
Materiile prime de origine vegetala se obtin ,in general, de pe terenurile agricole,care sunt suprafete cultivate unde se intalnesc deopotriva plante de cultura dar si buruieni si daunatori.
Lucrarile de intretinere si ingrijire a culturilor se efectueaza manual sau mecanizat si pot fi:grapatul, semanatul, copilitul, prasitul, musuroitul, plivitul sau raritul.
Aceste lucrari agricole se realizeaza manual, cu unelte pentru agricultura dintre cele mai variate: sapa, lopata, grebla, tarnacop sau mecanizat,


sape tarnacop grebla

cu diferite masini agricole: semanatoare, prasitoare, balotiera, tractor, combina si altele.


tractor plug combina




MATERIILE PRIME VEGETALE

Produsele agricole de natura vegetala care constituie materia prima pentru industria alimentara pot fi grupate in cateva mari grupe:
Cereale
Leguminoase pentru boabe
Legume
Fructe
Plante aromatice si radacinoase

CEREALELE: graul,porum


Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org