Referat - Mecanismul de distributie

Categorie
Referate Diverse
Data adaugarii
acum 4 ani
Afisari
825
Etichete
mecanismul, distributie
Descarcari
377
Nota
0 / 10 - 0 voturi

MECANISMUL DE DISTRIBUTIE

1


Sistemul de distributie reprezinta ansamblul organelor motorului care asigura umplerea periodica a cilindrilor cu ameste carburant sau aer si evacuarea gazelor de ardere din cilindrii motorului, intr-o anumita ordine de lucru.

Sistemul de distributie este alcatuit din trei parti:

mecanismul acre comanda deschiderea si inchiderea periodica a orificiilor de admisiune si evacuare ale cilindrilor;
colectorul de gaze care distribuie si transporta gazele proaspete intre cilindrii motorului si colecteaza gazele de ardere din cilindrii, transportandu-le in atmosfera;
amortizorul de zgomot.

De obicei, ultimele doua parti se trateaza la instalatia de alimentare. Pentru comanda deschiderii si inchiderii orificiilor de admisiune si evacuare se disting trei procedee, denumite corespunzator: distributie prin supape, distributie prin sertare si distributie prin lumini. Primele doua procedee impun utilizarea unui mecanism distinct de comanda a distributiei. Ultimul procedeu realizeaza comanda orificiilor cu ajutorul mecanismului biela-manivela prin intermediul direct al pistonului.



1.1 DISTRIBUTIA PRIN SUPAPE



Distributia prin supape se clasifica in functie de pozitia supapelor fata de axa cilindrului in trei sisteme si anume:

sisteme cu supape laterale, la care supapele sunt asezate lateral in blocul cilindrilor;
sistemul cu supapa in chiuloasa, la care supapele sunt asezate in corpul chiuloasei, deasupra pistonului;
sistemul mixt, la care supapele sunt asezate o parte lateral in blocul cilindrilor, iar o parte in corpul chiuloasei deasupra capului pistonului.

In raport cu sistemul cu supape laterale, sistemul de distributie cu supape in chiuloasa prezinta unele avantaje si anume: forma mai compacta a camerei de ardere, ceea ce duce la pierderi mai mici de caldura si la realizarea unui raport de compresiune mai mare; randament volumetric mai mare cu 10-20% la puterea maxima; detonatia este mai putin frecventa; gradul de umplere creste


Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org