Referat - Mijloacele de transport

Categorie
Referate Diverse
Data adaugarii
acum 5 ani
Afisari
669
Etichete
mijloacele, transport
Descarcari
378
Nota
0 / 10 - 0 voturi

Mijloacele de transport

Mijloacele de transport folosesc la transportul persoanelor si a marfurilor la distanta.
Mijloacele de transport se pot se pot împarti în trei categorii principale: terestre, navale, aeriene.
Mijloacele de transport cele mai rapide sunt cele aeriene, iar cele mai ieftine, dar si lente, sunt cele navale.
1. Mijloacele de transport terestre sunt rutiere (pe sosele) sau feroviare (pe sine de cale ferata).
Prima revolutie în domeniul transporturilor a reprezentat-o roata, inventata acum 5000 de ani (primele roti erau formate din bucati de lemn asamblate).
Cea mai lunga autostrada din lume este Panamericana, a carei lungime depaseste 24 000 km.Ea începe în Alaska (la marginea nordica a continentului american) si continua (cu o întrerupere la mijlocul continentului) pâna în Brazilia.
Cea mai mare parcare din lume se afla în Canada la Edmonton, având 20 000 de locuri.
Cele mai simple si ieftine mijloace de transport rutiere sunt bicicletele, servind transportului persoanelor pe distante mici, având avantajul de a se strecura usor prin zone foarte aglomerate.
Motocicleta este o masina “motorizata” pe doua roti. Vitezele cu care ele se deplaseaza sunt similare celor cu care se deplaseaza un automobil, având avantajul gabaritului redus. Astfel, cu motociclete rapide, politistii se pot strecura prin blocajele de circulatie la locul unor eventuale accidente, pot deschide drumul masinilor de salvare, ori pot cere ajutor prin radio.
Automobilele sunt rapide si confortabile, fiind destinate transportului de persoane pe distante medii. În functie de necesitati, ele capata forme, dimensiuni si functii variate. Au aparut astfel masinile de teren, echipate cu roti mari. Pentru a tracta o rulota e nevoie de un motor puternic. Masinile sport sunt joase si alungite, pentru a fi mai rapide. O masina break are mai mult loc pentru bagaje. Pentru transportul particular în orase se folosesc taxiurile, în timp ce automobilul de oras este mai mic, cu avantaj


Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org