Referat - Optimizarea alimentatiei taurinelor pentru obtinerea productiei de carne si lapte

Categorie
Referate Diverse
Data adaugarii
acum 5 ani
Afisari
333
Etichete
optimizarea, alimentatiei, taurinelor, pentru, obtinerea, productiei, carne, lapte
Descarcari
278
Nota
0 / 10 - 0 voturi












OPTIMIZAREA ALIMENTATIEI TAURINELOR PENTRU OBTINEREA PRODUCTIEI DE CARNE SI LAPTE



































=Cap I=
APRECIEREA VALORII NUTRITIVE SI NUTRETILOR

Nutreturile sunt produse de origine vegetala, a animala sau minerala . care contin elemente nutritive sienergetice utlile organismului animal . in scopul desfasurarii normale a cresterii , reproductiei si productiei, fara a dauna sanatatii .
Valoarea nutritiva reprezinta masura in care nutreturile satisface cerintele de energie si substante nutritive in urma interactiunbii dintre nutreturi si organism , masura in care compozita chimica corespunde particularitatilor biologice ale animalului.
Totalitatea nutreturilor consumate zilnic alcatuiesc ratia furajera ; ea nu are o valoare nutritiva proprie , rezultata din interactiunea dintre nutreturile componente ale ratiei si gradul de participare la structura ratiei , nefiind deci o simpla insumare a valorilor nutritive din fiecare nutret component al ratiei ..
Aprecierea valorii nutritive a nutreturilor si ratiilor se face prin metode de laborator si observatii privind influenta hranei asupra sanatatii , functie de reproductie si stari fiziologice normale ale organismului .
Metode de apreciere se finalizeaza cu stabilirea unor unitati de masura pentru exprimarea valorii nutritive a nutreturilor sau ratiilor , prin intermediul carora se face cpmparatia intre nutreturi si se pot face substituirile in cadrul ratiilor . Aceste valori sunt evidentiate in tabelele de valori nutritive necesare intocmirii reactiilor furajere sau a retelelor de nutreturi combinate .

COMNPOZITIA CHIMICA A NUTRETURILOR

Studiul compozitiei a nutretilor se face in paralel cu cel al corpului animaleor pentru a cunoaste asemanarile si deosebirile dinbtre acestea , pentru a stabili daca nutretul contine substante nutritive necesare organismului animal .
S-a stabilit ca in co


Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org