Referat - Ovidius

Categorie
Referate Diverse
Data adaugarii
acum 5 ani
Afisari
414
Etichete
ovidius
Descarcari
301
Nota
0 / 10 - 0 voturi











OVIDIUS


M
arele poet se naste la Sulmo 20 martie 43 î.e.n. fiu al unei stravechi familii de cavaleri. În anul 30 î.e.n. viitorul poet este trimis împreuna cu fratele sau mai mare cu un an la Roma cu scopul de a primi o cât mai buna educatie la scoala retorilor. Ovidiu frecventeaza lectiile de declamatie ale vestitilor Arellius Fuscus si M. Porcius Latro. Cu acestia exerseaza compunerea, care mai târziu va influenta opera sa poetica. Intra în cercul lui M. Valerius Mesalla Corvinus care îl îndruma în arta poetica. În jurul vârstei de 18 ani citeste în public primele sale compuneri poetice (fragmente din Tristia). Dupa terminarea studiilor de retorica Ovidiu calatoreste la Atena, unde poposeste câtva timp, spre a se instrui în “cetatea lumina” a Greciei, apoi viziteaza monumentele din Asia Mica, Sicilia (Siracuza), însotit fiind de amicul si confratele sau Pompeius Macer. Dupa în-toarcere intra în magistratura unde ocupa diferite functii minore. Curând îsi va întrerupe cariera judecatoreasca si politica, activitati care-i rapeau – dupa cum marturisea poetul – ragazul datorat muzelor.
Între anii 23 si 15 î.e.n. compune un numar de 21 epistole, care vor alcatui colectia numita Heroides Epistulae Heroidum) si pregateste prima editie în cinci carti a Amorurilor (Amores), în care va cânta pe Corina (un nume conventional sub care se ascundeprobabil, Iulia, nepoata lui Octavianus Augustus). Tot din aceasta perioada dateaza si tragedia Medeea – din care nu s-au pastrat decât câteva mici fragmente si o lucrare intitulata Gigantomachia, si editia a II-a a Amorurilor, continând numai trei carti.
În anii 2 si 1 î.e.n. elaboreaza primele doua carti din Arta iubirii (Ars amandi sau Ars amatoria), completata apoi cu cartea a III-a si lucreaza la tratatul intitulat Cosmetice (Medicamina faciei femineae).
Cam în acelasi timp compune si Rewmediile iubirii (Remedia amoris).
În anul 8 e.n. la vârsta deplinei maturitati, poetul compune marea fresca a Metamorfozelor,


  • Referate asemanatoare

Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org