Referat - Pregatirea si instruirea personalului

Categorie
Referate Diverse
Data adaugarii
acum 5 ani
Afisari
417
Etichete
pregatirea, instruirea, personalului
Descarcari
417
Nota
0 / 10 - 0 voturi

S.C. ……………………………….. S.R.L.
………………
REFERAT
PREGATIREA SI INSTRUIREA PERSONALULUI
Lector :
Cursant:

2006 –





CAPITOLUL I
Istorie
La l6 aprilie 1948, un numar de 16 tari europene au raspuns propunerii lansate de generalul Marshall pentru gestionarea în comun a ajutorului american acordat pentru reconstructia Europei si au semnat, la Paris, Tratatul de constituire a Organizatiei Europene de Cooperare Economica (OECE), ce a devenit instrumentul cooperarii interguvemamentale si a permis liberalizarea schimburilor între membrii sai.
Necesitatea unificarii politice a Europei a fost dezbatuta la Congresul de la Haga (mai 1948) organizat de miscarile europene, având ca urmare crearea la 5 mai 1949 a Consiliului Europei, organizatie interguvernamentala cu scopul apararii într-un cadru institutionalizat a valorilor democratice considerate a fi amenintate prin divizarea Europei în doua blocuri, respectiv: principiile libertatii individuale, ale libertatii politice si preeminenta dreptului pe care se bazeaza orice democratie adevarata.
La crearea Consiliului Europei au participat zece state: Belgia. Olanda. Luxemburg, Marea Britanie, Franta, Norvegia, Suedia, Danemarca, Italia si Irlanda.
Tratatul de constituire a Comunitatii Europene a Carbunelui si Otelului (CECA) a fost semnat la Paris, la 18 aprilie 1951, si dupa semnarea sa de catre cele 6 state - Belgia, Franta, Italia, Luxemburg, Olanda, R.F.Germania - a intrat în vigoare la 25 iulie 1952.
Tratatul de la Paris a constituit astfel punctul de pornire al unui proces de integrare, considerat în general ca trebuie sa fie global. Pentru prima oara în istoria moderna, state suverane accepta sa-si puna în comun resursele lor de carbune si otel si sa le încredinteze unei înalte Autoritati prezentând un caracter puternic supranational, având sarcina de a degaja si de a face sa prevaleze interesul

comunitatilor. Statele accepta, de asemenea, ca o Curte de Justitie independenta sa le asigure


Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org