Referat - Razboi terorismului

Categorie
Referate Diverse
Data adaugarii
acum 5 ani
Afisari
313
Etichete
razboi, terorismului
Descarcari
240
Nota
0 / 10 - 0 voturi

Razboi terorismului

Valul de atacuri teroriste ce a zguduit lumea in ultimii ani a starnit indignarea opiniei publice internationale. Lideri marcanti si politicieni din intreaga lume au condamnat actiunile “barbare”, soldate cu moartea a zeci de oameni si ranirea altor cateva sute.
La conferinta de presa de la Londra, din 20 noiembrie 2003, presedintete Americii si primul ministru englez s-au aratat mai hotarati ca oricand sa lupte impotriva terorismului international, “oriunde este nevoie, pentru eradicarea lui.”.
“Inca o data afirmam ca, in confruntarea cu aceasta amenintare, nu exista cale de intoarcere, compromis sau ezitare”, declara Tony Blair, adaugand: “Vom raspunde la teroare cu o si mai mare sete de a invinge teroarea, iar la discordie, cu toleranta si libertate.”
Concluzia apartinea presedintelui G.W. Bush: “Teroristii vor sa intimideze si sa demoralizeze natiunile libere, dar nu vor avea succes.”
Este, poate, destul de greu de inteles care sunt pornirile unui atac terorist. De ce sa vrei sa omori? De ce sa vrei sa distrugi ceea ce omenirea a creat? De ce sa vrei sa distrugi o civilizatie, o lume, poate chiat intreaga planeta? Iata intrebari pe care, dupa septembrie 2001, si le pun tot mai des analistii politici, medicii psihiatri, psihologii si - de ce nu? – chiar simplii oameni care nu pot sa inteleaga care sunt adevaratele porniri ale tuturor actelor de terorism la care asista, neputinciosi. Se pare ca ar fi vorba de actiunea unei gene inca destul de putin studiate, inca destul de putin cunoscute, asa numita gena a agresivitatii… .

( ( (

11 septembrie, 2001 – zi de doliu international
Dupa cum toata lumea stie, pe 11 septembrie 2001, o mare nenorocire a lovit exact in mijlocul inimii Statelor Unite ale Americii. Oare, putea cineva sa prevada asa ceva?
Atunci, intr-o zi care a intrat in istoria moderna a Americii, s-a prabusit simbolul orasului New York; este vorba despre Turnurile Gemene care s-au prabusit, facand zeci de mii de vict


Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org