Referat - Registru de deplasare stanga

Categorie
Referate Diverse
Data adaugarii
acum 5 ani
Afisari
325
Etichete
registru, deplasare, stanga
Descarcari
281
Nota
0 / 10 - 0 voturi


















Registru de deplasare stânga


















Memoriu justificativ


Registrele sunt circuite secventiale sincrone care realizeaza memorarea informatiei binare pe durata unui impuls de ceas. Pentru aceasta functionalitatile pot fi privite ca un ansamblu de bistabili D, câte un bistabil pentru fiecare bit, reuniti intr-o capsula unica. În general aceste registre sunt de 4.8 , 16 biti / capsula. De mai multe ori sunt folosite pentru stabilizarea datelor care provin din mai multe surse si care trebuie sa fie furnizate simultan unui anumit dispozitiv.
Bistabilul sau celula fundamantala de memorie binara este un circuit cu 2 stari distincte, care pastreaza o informatie formata dintr-un singur bit.
Realizarea electronica a elementului de memorie binara este reprezentata de circuitul basculant, deci CBB au 2 stari stabile. Trecerea dintr-o stare în alta se face numai la aplicarea unei comenzi din exterior. Ele sunt de fapt automate de ordinul 1 ce se obtin din automate de ordin 0 prin introducerea legaturilor inverse.
Un bistabil poete memora un timp nedefinit informatia binara si în acelasi timp sa poata fi citita in orice moment fiindca el are 2 iesiri Q si complementul sau Q. Precizarea stari în care se afla bistabilul la un moment dat 0 sau 1 se face relativ la valoarea iesirii Q in logica pozitiva.
Bistabilii pot fi sincroni – asincroni.
Un bistabil de tip sincron daca are comanda conditionata de un semnal de sincronizare numit toot sau ceansi este de tipul asincron daca semnalele de comanda sunt aplicate pe intrari la momente de timp aleatoare, acesta facând ca starea circuitului sa depinda de ordinea în care se schimba semnalele.
La bistabilul sincron în afara de intrarile de conditionare a starii urmatoare putem întalni intrari de fortare care sunt asincrone pentru pozitionarea pe 0 sau 1. Aceste intrari sunt prioritare fata de intrarile sincrone.

























Argumentul

La Registrul cu patru ranguri realizat cu patru bistabili


Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org