Referat - Rezumatul cartii Introducere in stiintele comunicarii de John Fiske

Categorie
Referate Diverse
Data adaugarii
acum 5 ani
Afisari
606
Etichete
rezumatul, cartii, introducere, stiintele, comunicarii, john, fiske
Descarcari
307
Nota
0 / 10 - 0 voturi

Rezumatul cartii „Introducere în stiintele comunicarii” de John Fiske


Disciplina stiintelor comunicarii este deja consacrata în spatiul stiintific si universitar. Materialul cartii reprezinta o introducere lucida a principalelor axe de cercetare, destinat studentilor care se întâlnesc pentru prima oara cu subiectul. În acelasi timp, el aduce clarificari si informatii suplimentare de real interes si pentru studenti, profesori sau cercetatori deja initiati în acest domeniu.

Cartea descrie o serie de metode de analiza a comunicarii, dar si teoriile care stau la baza metodelor respective. Înarmat cu ele, cititorul va fi capabil sa extraga întelesurile culturale latente ale unor acte de comunicare fundamentale, precum fotografiile de presa sau emisiunile populare de televiziune, pentru a le vedea cu alti ochi.

Cartea de fata este structurata în noua capitole. Pe lânga acestea, sunt inserate o lista a ilustratiilor (pag. 9) care au rolul de a evidentia conceptul si/sau teoria dezbatuta (studiata) de autor în carte, multumiri (pag. 11) îndreptate studentilor autorului de la cursul Studiile Comunicarii pe care-l tine la Universitatea Polytechnic din Tara Galilor, colegilor pentru comentariile specifice, pentru faptul ca i-a oferit acel mediu de lucru care încurajeaza dezvoltarea ideilor, un feedback valoros. De asemenea multumeste lui Viv Coles pentru fotografii si lui Jenny Griffiths pentru munca de tehnoredactare. Si, în cele din urma, familiei, care i-au permis ca mult prea multe weekend-uri si vacante sa fie dedicate acestei carti. Nota autorului (pag. 13) constituie un bloc aparte al cartii prin care acesta (adica autorul) îi face o succinta explicatie cititorului pentru a întelege structurarea cartii si aranjarea capitolelor, explicatii de genul ca „am structurat, acolo unde parea necesar, materia la sectiuni numite «Conceptul de baza» si «Implicatii ulterioare». Cititorul care doreste o introducere scurta, generala, în subiect, poate citi doar sectiunea «Conc


Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org