Referat - Stresul

Categorie
Referate Diverse
Data adaugarii
acum 4 ani
Afisari
378
Etichete
stresul
Descarcari
244
Nota
0 / 10 - 0 voturi


STRESUL

In present,ritmul vietii isi pune amprenta asupra fiecaruia , cauzand forme diverse de stres care, fara anumite masuri preventive pot degenera in caderi mentale sau fizica.
Stresul este o problema imporatanta in majoritatea tarilor puternic industrializate . Pe langa faptul ca este responsabil pentru numeroase boli si ore de munca pierdute , provoaca multa suferinta si durere.
In trecut medicina considera stresul o ’’creatie’’a pacientului : se considera ca este fie rezultatul autosugestiei , fie este pshiosomatic (cauzat de frica si anxietate) . In zilele noastre medicii au constientizat ca stresul este o problema medicala importanata – desi in multe cazuri ei pot oferi un tratament medicamentos . Din pacate medicamentele care combat stresul pot crea dependenta ; din acest motiv este mult mai bine daca oamenii reusesc sa identifice cauzele ce provoaca stresul din viata lor si sa ia masuri preventive inainte ca acestea sa devina o problema.

Ce este stresul?

Stresul ce apare brusc si cu o mare intensitate el este provocat de frica . Esta o provocare directa a instinctului de spravetuire si declanseaza reactii fizice si chimice . De foarte multe ori cand suntem stresati ne simtim coplesiti de o senzatie puternica numita panica . Aceasta este rezultatul unei puternice secretii de adrenalina -hormonul produs de glandele suprarenale . Aceste glande sunt controlate de sistemul nervos.
Adrenalina este eliberata direct in sange si are un efect imediat asupra oraganismului, pregatindu-l fie sa lupte, fie sa-o ia la fuga . Un val de adrenalina in sistemul sangvin este un raspuns la o sezatie de frica sau la un stres emotional sau fizic . El pregateste o serie de tesuturi si organe diferite ale corpului pentru o reactie in forta la o criza iminenta .
Adrelina creste intensitatea si viteza batailor inimii si creste presiunea sangvina . De asemenea, grabeste conversia glicogenului in glucoza asigurand energie imediata pentru muschi.Totodata respiram mai rep


Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org