Referat - Telefonul

Categorie
Referate Diverse
Data adaugarii
acum 5 ani
Afisari
816
Etichete
telefonul
Descarcari
406
Nota
0 / 10 - 0 voturi

Referat
Telefonul




Inventat în martie 1876 de Alexander Graham Bell , telefonul e una dintre cele folosite servicii de telecomunicatie din lume. Desi au avut loc îmbunatatiri semnificative în felul în care sunt transmise mesajele pe distante mar, operatiunea de baza s-a schimbat doar putin în cursul secolelelor.
Un telefon este compus dintr-un emitator, un receptor si un disc sau un mecanism dotat cu butoane pentru formarea numerelor. Emitatorul transforma sunetul într-un curent electric fluctuant, pe când receptorul retransforma acel curent în sunet. Telefonul poate functiona datorita deplasarii sunetului prin aer sub forma de unde. Cuvintele sunt transportate de ele prin aerul miscat de corzile vocale. Aceste unde sonore exercita o forta destul de mare pentru a îndoi usor a folie subtire de metal. Diafragma de metal revine la pozitia initiala dupa trecerea sunetului. Astfel, ea vibreaza dupa modelul undelor de sunet. Un emitator e format dintr-o asemenea diafragma mica de metal ce acopera o camaruta cu granule de carbon. Un curent electric trece constant prin ea si prin carbon.
Când granulele sunt strâns lipite, ele permit unei cantitati mai mare de curent electric sa treaca decât daca sunt mai rasfirate. Când un val de unde sonore preseaza pe diafragma, ea comprima carbonul si foarte mult curent îsi face loc. Apoi, când folia metalica revine în pozitia initiala, curentul revine si el la normal. Astfel, intensitatea lui depinde de undele provocate de voce, variatiile reprezentând replica electrica a vorbirii.
Acest curent electric fluctuant se deplaseaza catre receptorul telefonului. Înauntrul partii sale superioare este o sonerie între un magnet permanent si o bobina. Atasata de sonerie e o diafragma de plastic. Când variatiile curentului trec prin bobina, devine un electromagnet. Variatia atractiei magnetului asupra soneriei determina diafragma sa vibreze, transmitând unde sonore auzite ca voci umane.
A tre


  • Referate asemanatoare

Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org