Referat - Thomas Edison

Categorie
Referate Diverse
Data adaugarii
acum 5 ani
Afisari
458
Etichete
thomas, edison
Descarcari
230
Nota
0 / 10 - 0 voturi

Thomas Edison



La 11 februarie 1847 s-a nascut ,in Milan Ohaio,celebrul inventator Thomas Alva Edison.
Thomas Edison are mai mult de 1.300 de inventii patentate in SUA si in alte tari. El si-a stabilit o "fabrica de inventii", un laborator industrial de inventii, in care si-a propus sa produca cate o inventie la interval de 10 zile. Intr-o perioada de 4 ani el a obtinut 300 de patente, ceea ce inseamna o inventie la 5 zile!
In anul 1878 Thomas Edison inventeaza microfonul cu carbune. Creatorul primului telefon este Alexander Graham Bell. Prin descoperirea microfonului cu carbune a lui Edison se mareste distanta de functionare a telefonului lui Alexander Graham Bell.
In 1877 apare momentul Edison, respectiv inventarea fonografuluiThomas Edison are mai mult de 1.300 de inventii patentate in SUA si in alte tari. El si-a stabilit o "fabrica de inventii", un laborator industrial de inventii, in care si-a propus sa produca cate o inventie la interval de 10 zile. Intr-o perioada de 4 ani el a obtinut 300 de patente, ceea ce inseamna o inventie la 5 zile!
Dintre marile sale descoperiri putem aminti urmatoarele :
* 1872 experimenteaza sistemul telegrafic duplex prin care se transmit simultan, pe acelasi fir, doua telegrame in sensuri contare.
* 1877 inventeaza fonograful,pe care in 1878 fizicianul Alexander Graham Bell in realizeaza practic
* 1878 perfectioneaza telefonul lui Bell ( amplifica vocea cu ajutorul curentilor de inductie) si ,folosind microfonul inventat de Hughes,breveteaza telefonul cu bobina de inductie si microfon cu carbune,caruia ii adauga apoi soneria electrica de apel.
* 1879 inventeaza becul cu incandescenta iar in 1800 realizeaza prima distributie de energie elcrica instalind o centrala pe pachebotul transatlantic "Columbia",prima nava iluminata electric.
* 1880 propune un proiect pentru folosirea tractiunii electrice pe calea ferata.
* 1883 descopera efectul care ii poarta numele - efectul Edison - referitor la emisia de electroni de catre met


Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org