Referat - Titanicul

Categorie
Referate Diverse
Data adaugarii
acum 5 ani
Afisari
437
Etichete
titanicul
Descarcari
233
Nota
0 / 10 - 0 voturi

Titanicul-mormânt sau mina de aur?

O lada de sampanie în care sticlele erau înca nedesfacute zace pe fundul oceanului-ceea ce aminteste ca Titanicul a fost un palat plutitor al celor bogati si puternici. Lada în care erau sticlele a disparut de mult, mâncata de molustele xilofage. Alaturi de sticle se gaseau placi de faianta, cu modele în alb si rosu, provenind probabil dintr-o sala publica. Privirea este atrasa de un pantof de femeie care zace rasturnat pe-o parte. În apropiere de el mai sunt trei piepteni mari, si o pereche de pantofi mai mici care se poate sa fi apartinut unui copilas. Si lânga ei se afla o oglinjoara.
Cum este cu putinta ca toate aceste obiecte sa se gaseasca la un loc pe fundul marii? Apartinuse, oare, pantoful mai mare vreunei mame care pieptanase parul lung al fiicei sale? Cum arata chipul fetei care poate s-a privit cândva în aceasta oglinda? Putin mai încolo se aflau alti pantofi: o pereche ai unei tinere fete si, aproape, o alta pereche, lânga ceea ce parea a fi pelerine unui marinar. O pereche de pantofi nu poate sa cada 3800 de metri si sa ajunga asa pe fund. Doar daca au “calatorit” împreuna.
Cercetatorul american Robert D. Ballard a descoperit Titanicul în urma cu aproximativ 20 de ani când facea parte dintr-o echipa franco-americana. Compania privata de recuperare RMS Titanic, Inc., a organizat scufundari la epava, aducând la suprafata, în mod legal, mii de obiecte din ceea ce cercetatorul considera a fi un mormânt sacru.
Celebrul regizor holywoodian James Cameron, dar si multi altii au fost adusi la epava de submarine rusesti, care nici ei n-au încalcat nici o lege, doar s-au ciocnit de corpul epavei, se spune.
Vase de croaziera se învârteau deasupra epavei, în timp ce RMS Titanic, Inc. încerca sa aduca la suprafata o bucata din transatlantic. O companie producatoare de bere a sponsorizat un concurs pentru recuperatorii sticlelor de bere. Iar un cuplu new-yorkez a coborât cam brutal cu un submersi


Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org