Referat - Un sezon fierbinte in cresterea gastelor,aprilie-septembrie

Categorie
Referate Diverse
Data adaugarii
acum 5 ani
Afisari
436
Etichete
sezon, fierbinte, cresterea, gasteloraprilieseptembrie
Descarcari
289
Nota
0 / 10 - 0 voturi



UN SEZON „FIERBINTE” IN CRESTEREA GASTELOR:APRILIE-SEPTEMBRIE

La gâste sezonul de ecloziune începe la sfârsitul lui martie si se încheie la începutul lui august. Începe totodata sezonul de crestere a bobocilor.
Prima preocupare trebuie sa-ti fie cresterea bobocilor pentru reproductie. Cei mai buni sunt bobocii eclozionati între 15 martie si 15 aprilie, din ouale produse de gâstele de 2 si de 3 ani. Prin urmare, te sfatuiesc sa retii în acest scop -120 boboci masculi :60 din seria I + 60 din seria II;
-460 boboci femele :230 din seria III + 230 din seria IV (vezi tabelul 1 din articolul anterior).
Vinde restul bobocilor din seriile I, II, III si IV.
Sa cresti acesti boboci într-un singur adapost, în care sa populezi 2 compartimente cu masculi si 4 compartimente cu femele. Adapostul va fi ocupat pâna toamna, când (în jurul datei de 17 octombrie) vei alege cei mai buni 30 gâscani tineri si cele mai bune 120 gâste tinere, care vor înlocui gâscanii si gâstele care au încheiat al IV - lea an de ouat.
În ce priveste urmatoarele 15 serii de boboci, îti recomand sa cresti pentru carne bobocii din seriile obtinute în intervalul 26 aprilie - 20 iunie (8 serii) si sa vinzi bobocii din seriile mici care urmeaza (formate din maximum 511 si minimum 118 boboci).
În jurul datei de 8 august vei sacrifica în abatorul propriu ultima serie de boboci sau îi vei vinde în viu (cresterea bobocilor dureaza minimum 8 saptamâni).
Daca doresti sa incluzi în activitatile tale si îndoparea fortata, în jurul datei de 19 septembrie vei sacrifica în abatorul propriu ultima serie de boboci îndopati, care reprezinta o parte din bobocii crescuti pentru carne (cei mai grei, care trebuie sa fie lipsiti de defecte si sanatosi). Pregatirea bobocilor pentru îndopare dureaza 3 saptamâni, iar îndoparea propriu-zisa dureaza minimum 3 saptamâni (bobocii îndopati vor avea la sacrificare vârsta de 14 saptamâni).
Indiferent ca vinzi, cumperi sau retii pentru crestere boboci produsi în propria statie de incub


Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org