Referat - Voleiul

Categorie
Referate Diverse
Data adaugarii
acum 5 ani
Afisari
728
Etichete
voleiul
Descarcari
421
Nota
0 / 10 - 0 voturi

Voleiul=Pasiunea mea

“Voleiul pastreaza cel mai bine
spiritul sportiv,deoarece continua sa
ramana un joc,spre deosebire de alte
sporturi,care dintr_un motiv sau
altul se transforma incet incet in
adevarate razboie purtate pe un gazon
sau pe parchet.”

VOLEIUL este un sport(al doilea in lume ca popularitate)in care doua echipe,separate de un fileu inalt,trebuie sa treaca mingea deasupra acestuia,folosin doar mainile,cu scopul de a face ca mingea sa atinga terenul advers.Fiecarei echipe ii este permisa doar trei lovituri pentru a
trimite mingea catre terenul celeilalte echipe.

Jocul de volei a fost codificat in 1893 de catre profesorul W. Morgan de la colegiul din Massachusetts (S.U.A.), avand la baza un foarte vechi joc italian si asa-numitul «Faustball» german. Datorita usurintei in practicare, se raspandeste rapid si in Europa.
La noi este mentionat prin 1920 spunandu-i-se «Mingea bomba». In 1922, la Bucuresti, 8 echipe scolare isi disputa intaietatea, iar in 1926 apar echipe de cluburi si in provincie.
Federatia Romana de Baschet si Volei este constituita in 1930, organizandu-se imediat si un campionat regional. In anul 1946 sunt mentionate campionate scolare, universitare, sindicale si regionale; echipele reprezentative ale Romaniei participala Jocurile Balcanice pe care le castiga si la masculin si la feminin.

In 1948 ia fiinta Federatia Romana deVolei si se organizeaza Campionatele nationale de volei. In 1956 ne clasam pe locul II la Campionatele Mondiale de la Paris, atat la fete cat s


Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org