Referat - Drepturile omului 2

Categorie
Referate Drept
Data adaugarii
acum 5 ani
Afisari
514
Etichete
drepturile, omului
Descarcari
359
Nota
0 / 10 - 0 voturi

Drepturile omului

Drepturile omului reprezinta principalele conditii care permit feecarei persoane sa-si dezvolte si sa-si foloseasca cat mai eficient calitatile : fizice ,intelectuale ,morale ,socio-afective si spirituale. Ele decurg din inspiratia-tot mai mare-a omenirii la o viata in care demnitatea si valoarea fiecaruia este respectata si protejata.

Conventia Europeana a Drepturilor Omului

Conventia Europeana a Drepturilor Omului, conventie adoptata in 1850 si intrata in forta in 1953 de catre Consiliul European. Conventia este o organizatie interguvernamentala al carui numar de membri a crescut de la 14 state europene din 1953 la 25 in 1996. Conventia Europeana a Drepturilor Omului este preocupata in special cu importanta politica si civila a Drepturilor Omului pentru statele membre. Ea protejeaza majoritatea drepturilor incadrate in declaratia universala a drepturilor omului.
Drepturile incluse sunt : ?dreptul de a avea o viata
?dreptul libertatii de sclavie
?dreptul libertatii de a vorbii
?dreptul de a nu fi torturat
?dreptul la intimitate
?dreptul de a nu fi discriminat
Conventia Europeana a Drepturilor Omului a infintat Comisia Europeana a Dreptrurilor Omului si Tribunalul European al Drepturilor Omului ,amandoua fiind situate in Strasbourg ,pentru a intari conventia.





Tribunalul European al Drepturilor Omului

Tribunalul European al Drepturilor Omului a fost infiintata de participantii Conventiei Europeana a Drepturilor Omului in 1850 din cauza activitatilor guvernamentale.
Dupa terminarea celui de-al II Razboi Mondial si in special din cauza atrocitatilor desfasurate de catre Germania Nazista. Majoritatea guvernelor din Europa au fost de acord ca trebuie supravegheate caile in care natiunile isi trateaza cetatenii. Procesele criminalilor de razboi la N


Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org