Referat - Protectia copilului care a savarsit o fapta penala si nu raspunde penal

Categorie
Referate Drept
Data adaugarii
acum 5 ani
Afisari
507
Etichete
protectia, copilului, care, savarsit, fapta, penala, raspunde, penal
Descarcari
338
Nota
0 / 10 - 0 voturi

PROTECTIA COPILULUI CARE A SAVARSIT O FAPTA PENALA SI NU RASPUNDE PENAL

Organul central pentru protectia copilului este Autoritatea Nationala pentru Protectia Drepturilor Copilului si Adoptie din cadrul Guvernului Romaniei care monitorizeaza, coordoneaza din punct de vedere profesional si sprijina financiar programele privind activitatea de protectie a copilului, supravegheaza respectarea legislatiei internationale si nationale in domeniu de catre Serviciile Publice Specializate pentru Protectia Drepturilor Copilului, coordoneaza direct adoptiile internationale. Relatiile dintre Autoritatea Nationala si Serviciile publice specializate sunt relatii de colaborare.
Scopul directiei ca serviciul public specializat in protectia copilului este transpunerea in practica a Normelor Conventiei Organizatiei Natiunilor Unite, in legatura cu protectia copilului si a strategiei guvernamentale in domeniu, activitatea cuprinzand urmatoarele domenii: - Respectarea si promovarea drepturilor fiecarui copil.
- Asigurarea dezvoltarii copilului in centrul de plasament cat mai apropiat de mediul familial.
- Asigurarea protectiei temporare a copilului in centrul de plasament, asigurand proiectul individual de protectie cu solutii pentru integrarea sau reintegrarea sa familiala.
- Crearea caracterului deschis a centrului catre societate, integrarea acestuia in comunitate prin modul de organizare, functionare, prin relatiile pe care le promoveaza.
- Integrarea personalului centrului de plasament in echipa DGASPC si antrenarea lor in aplicarea strategiei judetene de protectie a copilului, - Scaderea treptata a numarului de copii ocrotiti in centrul de plasament prin diversificarea serviciilor destinate protectiei copilului, informarea si pregatirea profesionala a personalului.
- Asigurarea ocrotirii copilului in mediul lui natural, in familia biologica, familie de ingrijire temporala ( plasament sau incredintare), asistenti maternali profesionisti, familie adoptatoare.
Articolul 2 din Lege


Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org