Referat - Sistemul de siguranta nationala

Categorie
Referate Drept
Data adaugarii
acum 4 ani
Afisari
320
Etichete
sistemul, siguranta, nationala
Descarcari
221
Nota
0 / 10 - 0 voturi

SISTEMUL DE SIGURANTA NATIONALA

Elaborarea doctrinei nationale a informatiilor pentru securitate are menirea de a stabili si defini conceptele fundamentale specifice domeniului activitatii de informatii pentru apararea securitatii nationale, în conformitate cu prevederile Constitutiei si cu necesitatea realizarii conexiunilor la cultura organizationala si institutionala de securitate euroatlantica.

Doctrina nationala a informatiilor pentru securitate defineste cadrul general al activitatii de informatii pentru securitate si se constituie într-un ghid în procesul culegerii, prelucrarii, analizei, interpretarii si utilizarii informatiilor care privesc securitatea României si a aliatilor sai.

Ca membru al Organizatiei Tratatului Atlanticului de Nord, România actioneaza în conformitate cu Doctrina integrata de informatii, contrainformatii si securitate a NATO.

Raportul acesteia cu Doctrina nationala a informatiilor pentru securitate este urmatorul:

Doctrina integrata de informatii, contrainformatii si securitate a NATO ofera baza conceptuala a colaborarii sistematice cu serviciile de securitate nationala ale statelor membre pentru a conveni, de comun acord, asupra informatiilor, valorilor si resurselor care necesita protectie, precum si a standardelor comune de aparare. Aceasta constituie suportul teoretic al securitatii nationale asigurate în cadrul masurilor politico-militare comune, realizate prin culegerea si valorificarea informatiilor, respectiv informarea guvernelor asupra naturii amenintarilor si a mijloacelor de protectie împotriva acestora.

Doctrina nationala a informatiilor pentru securitate furnizeaza elementele cadrului conceptual al activitatii sistemului securitatii nationale si vizeaza integrarea si coerenta politicilor si strategiilor de securitate ale structurilor nationale de informatii, inclusiv complementaritatea acestora cu esenta, principiile si conceptele fundamentale ale doctrinei Aliantei. Aceasta constituie, de asemenea, parte a oferte


Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org