Referat - Componentii ecologici ai ecosistemului

Categorie
Referate Ecologie
Data adaugarii
acum 5 ani
Afisari
495
Etichete
componentii, ecologici, ecosistemului
Descarcari
325
Nota
0 / 10 - 0 voturi

Componentii ecologici ai ecosistemelor

3.1.Componentii ecologici – materiale – energetice alcatuirea ecosistemelor si biocenozei
Sistemele ecologice sunt egale ca si biocenozele, compuse din componente ecologice, care sunt a lor baza materiale energetice componente. La componentele ecologice se refera: energia, compozitia gazoasa a atmosferei, apa, sol ca substrat de sol, ecosistem si biocenoza, atmosfera si organisme. În enumerarea componentelor ecologice se include si informatia.
3.2.Energia
Energia este cantitatea totala caracteristica de deplasare a materiei. Legile fundamentale de modificarea energiei o cerceteaza termodinamica, dar transformarea energiei în sistemele ecologice – bioenergetica. Bioenergetica , ca disciplina stiintifica cerceteaza procesele energetice în ecosisteme si de asemenea izvorul primei energii pentru ecosisteme si biocenoze este luminozitatea, energia venita de la soare si caderii pe suprafata orizontala a pamântului cu intensitatea medie 8,165 Dj/cm2 pe minut.
3.3.Atmosfera
Atmosfera pamântului este un învelis gazos, care înconjoara pamântul. Atmosfera trebuie considerata acea parte a pamântului în care învelisul gazos se poate împreuna cu pamântul ca un întreg. Masa atmosferei este compusa din (5,15 – 5,9)1015 tone. Atmosfera asigura posibilitatea vietii pe pamânt si acorda o mare atentie la diferite parti ale vietii omenesti.
Atmosfera ca component biocenozic se considera, însusi, un strat de aer din pamânt si deasupra lui în limitele carora se urmareste o influenta reciproca componentilor biocenozei.
Se considera ca atmosfera contemporana are a doua provenienta si s-a format din gaze, degajate dintr-un învelis vârtos al pamântului dupa formarea planetei. În timpul istoriei geologice a pamântului, atmosfera a trecut printr-o evolutie sub influenta unor factori: volatilizarea gazelor atmosferice în spatiul cosmic; degajarea gazelor din pamânt în rezultatul vulcanilor activi; descompunerea moleculelor sub influenta radiatiei solare


Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org