Referat - Un mediu curat,o viata sanatoasa

Categorie
Referate Ecologie
Data adaugarii
acum 5 ani
Afisari
1175
Etichete
mediu, curato, viata, sanatoasa
Descarcari
604
Nota
0 / 10 - 0 voturi

TEMA : “UN MEDIU CURAT – O VIATA SANATOASA”






Plan de desfasurare

Ce este mediul înconjurator ?
Ne afecteaza cumva starea mediului viata si sanatatea noastra ?
Poluarea si formele de poluare a mediului
Ce este poluarea ?
Principalele forme de poluare a mediului
Impactul poluarii asupra sanatatii vietuitoarelor
Zile internationale dedicate mediului înconjurator
Protectia mediului înconjurator
Ce fac eu pentru a proteja mediul, sau ce fac eu în dauna mediului ? Cum as putea opri eu poluarea mediului si cum as putea eu proteja mediul ?
Chestionar Eco
Concluzii






IUNIE 2002




1. Ce este mediul înconjurator ?
Prin mediu înconjurator sau mediu ambiant se întelege ansamblul de elemente si fenomene naturale si artificiale de la exteriorul Terrei, care conditioneaza viata în general si pe cea a omului în special. Sensul dat acestei notiuni în cadrul Uniunii Europene este cel al unui ansamblu de elemente care, în complexitatea relatiilor lor, constituie cadrul, mijlocul si conditiile de viata ale omului, cele care sunt ori cele care nu sunt resimtite. O alta definitie o gasim în Legea protectiei mediului, în care mediul înconjurator este ansamblul de conditii si elemente naturale ale Terrei: aerul, apa, solul si subsolul, toate straturile atmosferei, toate materiile organice si anorganice, precum si fiintele vii, sistemele naturale în interactiune, cuprinzând elementele enumerate anterior, inclusiv, valorile materiale si spirituale.

2. Ne afecteaza cumva starea mediului viata si sanatatea noastra ?
Bineînteles ca starea mediului înconjurator, ce depinde numai si numai de fiecare dintre noi, ne afecteaza în mod direct viata si sanatatea noastra. Aceasta tema “Un mediu curat – o viata sanatoasa”, ar trebui sa fie o deviza pentru întreaga populatie a globului. Este nevoie de mai multa atentie si de mai multa responsabilitate din partea fiecarui cetatean pentru a trai într-un mediu curat, pentru a respira aer curat, pentru a bea apa curata si pentru a pute


Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org