Referat - Accizele

Categorie
Referate Economie
Data adaugarii
acum 4 ani
Afisari
378
Etichete
accizele
Descarcari
341
Nota
0 / 10 - 0 voturi













ACCIZE




























CUPRINS

Analiza accizelor
Scurta introducere in problematica accizelor
Studiu legislativ privind accizele
Modul de calcul si baza de impozitare conform legii nr. 42/1 iulie 1993
Evolutia accizelor in perioada 1991-1997 precum si exemplificarea modului de calcul
Accizele
Accizele pentru alcoolul brut, alcoolul etilic rafinat, bauturile alcoolice si orice alte produse destinate industriei alimentare sau consumului care contin alcool etilic.
Accizele datorate pentru produsele din tutun
Accizele pentru produsele petroliere
Accizele pentru alte produse si grupe de produse
Scutiri acordate la plata accizelor, momentul datorarii accizelor si obligatiile platitorilor de accize
Practica comunitara
Perfectionarea legislatiei privind accizele

1. Analiza accizelor


Taxele speciale de consumatie sau accizele sunt asezate asupra unor produse care se consuma in cantitati mari si care nu pot fi inlocuite de cumparatori cu altele, pentru ca in acest fel impozitul sa aiba in mod constant un randament fiscal cat mai ridicat. Drept urmare, accizele se instituie asupra unor produse care au o cerere neelastica, cum sunt: vinul, cidrul, berea, apele minerale etc. (in Franta); tutunul, cafeaua, zaharul, ceaiul, uleiurile minerale etc. (in Germania); berea, vinul, spirtul, cidrul, tutunul, uleiurile minerale etc. (in Marea Britanie); produsele din tutun, alcoolul, zaharul etc. (in Indonezia); produsele petroliere, tutunul, uleiurile vegetale, produsele industriei chimice, produsele textile si din iuta etc. (in India); hidrocarburile (in Tunisia); spirtul, produsele petroliere, bauturile nealcoolice si cimentul (in Thailanda) etc.
In Romania se practica accize pe produse cum sunt: bauturile alcoolice, vinurile si produsele pe baza de vin, berea, produse din tutun, produsele petroliere (benzina premium, regular si normala, benzina fara plumb si motorina), cafeaua, apele minerale si apele gazoase cu continut de zahar sau de alte produse de


  • Referate asemanatoare

Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org