Referat - Acte necesare pentru infiintarea unei firme sau societati comerciale

Categorie
Referate Economie
Data adaugarii
acum 5 ani
Afisari
492
Etichete
acte, necesare, pentru, infiintarea, unei, firme, sau, societati, comerciale
Descarcari
296
Nota
0 / 10 - 0 voturi



Acte necesare pentru infiintarea unei firme sau societati comerciale

Infiintarea unei societati comerciale necesita indeplinirea mai multor formalitati pentru stabilirea tuturor aspectelor legale ale firmei.

Sediu firma:
1. Prima etapa pentru infiintarea unei firme noi este stabilirea locului/spatiului unde societatea va avea sediul principal si, daca este cazul, a sediilor secundare.
sediul social al firmei se poate stabili intr-un spatiu proprietatea unuia sau a mai multor asociati ori aflat in folosinta acestora;
se pregatesc/obtin acte doveditoare pentru spatiu: extras de carte funciara de la proprietari; contract de inchiriere, subinchiriere, comodat; avizul favorabil al proprietarilor sau chiriasilor din locuintele cu care se invecineaza spatiul in cauza (pe orizontala si verticala).

Acte doveditoare pentru sediu:
Dovada detinerii cu titlu legal a spatiului se poate face cu: (copii) contract de vanzare-cumparare; contract de inchiriere sau subinchiriere inregistrat la organele fiscale locale, in maximum 15 zile de la data semnarii (conform Legii 181/1997); contract de asociere in participatiune; contract de leasing imobiliar; contract de comodat, de uz, uzufruct; certificat de mostenitor; extras din cartea funciara.
Se prezinta acordul coproprietarilor (daca acestia exista). Daca sediul este situat intr-un imobil cu destinatia locuinta (bloc), care intra sub incidenta Legii locuintelor nr. 114/1996, se realizeaza schimbarea destinatiei din locuinta in sediu social si, potrivit legii, este obligatoriu: Sa se prezinte si avizul favorabil al asociatiei proprietarilor, sau Daca nu exista asociatia proprietarilor, se prezinta avizul favorabil al titularilor contractelor de inchiriere sau al proprietarilor din locuintele cu care se invecineaza spatiul, pe plan orizontal si vertical. Declaratie pe proprie raspundere pentru inregistrare:
Declaratia pe proprie raspundere (model) este documentul din care rezulta ca fiecare declarant indeplines


Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org