Referat - Aparatura electronica

Categorie
Referate Economie
Data adaugarii
acum 5 ani
Afisari
489
Etichete
aparatura, electronica
Descarcari
391
Nota
0 / 10 - 0 voturi

APARATURA ELECTRONICA



ISTORIC

Curentul electric reprezinta simbolul inceputului erei robotizate si sfarsitul celei manufacturiere. In secolul al VIII – lea, utilajele care inlocuiau mana omului, reprezentau la acea vreme trecerea catre o lume moderna, catre o lume in care munca fizica se reducea considerabil. Acest fenomen se petrecea desigur doar in tarile dezvoltate, una dintre acestea la acea vreme fiind Marea Britanie.
Pana in prima jumatate a secolului XX, aparatura electronica consta in proportie de aproximativ 95 % doar in masini si utilaje folosite in industrie. Abia incepand cu a doua parte a secolului XX, cand Cel de-al Doilea Razboi Mondial se incheiase definitiv, isi fac aparitia in casele oamenilor televizoarele, masinile de spalat, frigiderele si multe altele. Daca in anii ’50 foarte putina lume avea un televizor in casa, in ultimii ani ai secolului XX o mare parte dintr-o casa obisnuita este dominata de aparatura electronica de orice fel. Bucataria inceputului de secol XXI este mai robotizata ca niciodata, aproape pentru orice munca depusa existand un aparat electric sau electronic (mixerele de bucatarie, cuptoarele electrice si cu microunde, masina de spalat vase, dozatoare de bauturi, taietoare electrice pentru feliat, etc.).


PIATA DIN ROMANIA SI SISTEMUL DE RATE

Oamenii au in general diferite preferinte pentru lucruri, fac anumite pasiuni pentru unele obiecte care ii ajuta mai mult sau mai putin in atingerea scopurilor propuse.
Acum, pe intreg mapamondul, exista milioane de tipuri de aparate electronice, fiecare fiind folositor la ceva si fiecare avand o valoare proprie cu care poate fi cumparat.
Nu este de neglijat faptul ca piata descrie foarte evident personalitatea si nivelul de trai a unui popor. De exemplu, o tara cu un nivel de trai foarte scazut vor importa numai marfa ieftina si mai slaba calitativ deoarece puterea de cumparare este prea mica. Insa, apar si exceptii. Exista oameni care prefera sa dea o suma modesta pe un lucru care


Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org