Referat - Banca Comerciala Romana

Categorie
Referate Economie
Data adaugarii
acum 4 ani
Afisari
317
Etichete
banca, comerciala, romana
Descarcari
264
Nota
0 / 10 - 0 voturi

Scurt istoric al Bancii Comerciale Române

Banca Comerciala Româna îsi inscrie numele pe lista bancilor comerciale nou create si reorganizate dupa 1989. Ea este o institutie speciala, ce poate fi considerata o banca noua pentru ca actul sau de nastere poarta data de 1decembrie 1990, dar în acelasi timp , prin activitatea pe care o desfasoara în cadrul Bancii Nationale din care se desprinde, este deopotriva o banca cu traditie în domeniul bancar. Începutul a fost foarte dificil . În afara unui act de identitate , unei banci îi mai sunt necesare un sediu central , o retea de unitati , personal suficient, capital , clienti si o gama adecvata si tentanta de produse si servicii utile pentru acesti clienti.
Conducerea Bancii Comerciale Române a reusit sa aduca banca la parametrii deja cunoscuti si confirmati pe plan intern si international. În pofida greutatilor întâmpinate , B.C.R. , bine condusa , a devenit astazi una din cele mai puternice si prestigioase banci românesti .
În 1990 , B.C.R. pleaca la drum cu un colectiv de 5300 de angajati si 100 unitati în retea , cifre care se dubleaza în primii 5 ani de activitate .
Evolutia capitalului este poate cel mai important criteriu de apreciere a fortei financiare a bancii. . La un capital social subscris de 12 miliarde lei în 1990 , încep sa se adauge fondurile constituite , adica , capitalul total creste în primii 5 ani de activitate la 577 miliarde lei . La experienta acumulata se adauga o alta , noua , urmare a extinderii operatiunilor specifice tranzitiei si economiei de piata . Astfel, în acest interval de timp , banca s-a dezvoltat atât prin cresterea gamei de produse si servicii bancare pe care le-a oferit pâna acum clientelei sale , cât si prin asimilarea rapida a unora noi , din care sunt de mentionat : -extinderea la creditarii pe termen mediu si lung pentru investitii; -acordarea de credite in valuta ; -deschiderea de conturi în valuta pentru persoane fizice si juridice si efectuarea de operatiuni de schimb valu


Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org