Referat - Bani in miscare sau banii care nu se vad

Categorie
Referate Economie
Data adaugarii
acum 4 ani
Afisari
358
Etichete
bani, miscare, sau, banii, care, vad
Descarcari
225
Nota
0 / 10 - 0 voturi

Bani in miscare sau banii care nu se vãd



Posesia cardurilor: Cercetarea s-a realizat in doua stadii succesive. In primul stadiu, s-a urmarit esantionarea sistematica a bancomatelor existente in Bucuresti, retinandu-se dintr-un total de 210 bancomate un numar de 70 repartizate si structurate in cele sase sectoare proportional cu bancomatele ale bancilor comerciale din piata Bucurestiului.
In stadiul doi, esantionarea a urmarit selectia aleatoare a 1.100 de subiecti – utilizatori de carduri – prezenti la bancomatele retinute in esantion, ajungandu-se la o eroare maxima de esantionare de +/- 3%.
Cercetarea a determinat un profil al utilizatorului de carduri la nivelul Bucurestiului – prezentat grafic prin distributiile pe grupe de varsta, educatie, venit personal net.














Peste 55% din utilizatorii de carduri au mai putin de 35 de ani si persoanele cu studii superioare au o pondere mai mare in rândul utilizatorilor de carduri fata de cea pe care o au in populatia Bucurestiului (35% fata de 21%). Chiar daca segmentarea dupa criteriul venitului personal net al respondentilor este mai putin concludenta din cauza nivelului inalt al nonraspunsurilor, se poate totusi observa ca veniturile a doua treimi din cei ce le declara sunt situate in intervalul 1.5-6 milioane de lei.

Piata cardurilor: Daca la sfarsitul anului 2000 in Europa Centrala si de Est, existau aproximativ 26 milioane de carduri purtand sigla Visa sau Europay, deja la sfarsitul lunii septembrie 2001 acestea ajunsesera la peste 30 milioane, cu o crestere prognozata de 22% pentru intregul an 2001.
Cu aproape 5 milioane de carduri emise pana la sfarsitul lunii septembrie anul trecut, Ungaria este prima tara din regiune din punctul de vedere al gradului de penetrare a cardurilor. Pe langa imbunatatirea continua a gradului de penetrarea a cardurilor, asistam si la cresteri semnificative in ceea ce priveste valoarea tranzactiilor pe card, de exemplu, anul trecut, detinatorii de carduri Visa au


Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org