Referat - BVB(Bursa de Valori Bucuresti)

Categorie
Referate Economie
Data adaugarii
acum 5 ani
Afisari
400
Etichete
bvbbursa, valori, bucuresti
Descarcari
384
Nota
0 / 10 - 0 voturi

BVB(Bursa de Valori Bucuresti)








Cuprins :


Aspecte generale privind piata de capital ..................................... 2
Scurt istoric al Bursei de Valori Bucuresti ................................... 5
Organizarea BVB ............................................................................ 7
Sistemul de tranzactionare ............................................................ 12
Indicii Bursei de Valori Bucuresti ................................................ 14























1.Aspecte generale privind piata de capital

Piata de capital reprezinta o piata specializata unde se întâlnesc si se regleaza în mod liber cererea si oferta de active financiare pe termen mediu si lung. Concret, este vorba despre o piata pe care se tranzactioneaza în mod liber valori mobiliare, piata ce are drept rol principal mobilizarea capitalurilor persoanelor fizice sau juridice care economisesc (cumparatorii de actiuni si obligatiuni) si care urmaresc plasarea profitabila a acestor capitaluri; aceste fonduri sunt atrase de catre emitentii de actiuni/obligatiuni, care sunt în cautare de capital în vederea finantarii unor proiecte de investitii.
Desigur, piata de capital prezinta interes si din alte puncte de vedere, permitând preluarea controlului asupra unor societati prin achizitii semnificative de actiuni sau obtinerea unor câstiguri pe termen scurt prin specularea modificarilor de curs ale valorilor mobiliare.
În functie de momentul în care se realizeaza tranzactia , piata de capital, ca mecanism de legatura între detinatorii de fonduri excedentare (investitorii) si utilizatorii de fonduri (emitentii de titluri financiare), se împarte în doua segmente:
- Piata primara: reprezinta piata pe care emisiunile noi de valori mobiliare sunt negociate pentru prima data. Ea este un mijloc de distribuire a titlurilor de catre utilizatorii de fonduri si de plasament în titluri, din partea detinatorilor de fonduri. Concret, este vorba de procesul prin care intermedia


Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org