Referat - Cecurile de calatorie in valuta American Express si Thomas Cook

Categorie
Referate Economie
Data adaugarii
acum 5 ani
Afisari
472
Etichete
cecurile, calatorie, valuta, american, express, thomas, cook
Descarcari
293
Nota
0 / 10 - 0 voturi

Prezentarea Banc Post
Banc Post a fost infintata in luna iulie 1991, prin Hotarare de Guvern, ca societate comerciala pe actiuni cu capital de stat, fiind autorizata de Banca Nationala sa functioneze ca o banca de tip universal, comercial si de economii. Derularea operatiunilor bancare a inceput in luna ianuarie 1992.
In 1999 a inceput procesul de privatizare al Banc Post, structura actionariatului fiind in prezent urmatoarea:
EFG Eurobank – 19,25%
Banco Portugues de Investimento – 17%
Fondul Proprietatii de Stat – 17%
General Electric Capital Corporation – 8,75%
Salariatii si pensionarii Banc Post – 8%
SIF Banat – Crisana S.A. – 6%
SIF Moldova S.A. – 6%
SIF Muntenia S.A. – 6%
SIF Oltenia S.A. – 6%
SIF Transilvania S.A. – 6%
Banc Post are un capital social de 664.799.969.000 lei. Banc Post a inregistrat la 31 decembrie 2000 un numar de 848.000 de clienti.
In general, clientii Banc Post sunt reprezentati de companii mici si mijlocii, cu o activitate diversa (productie de bunuri si servicii, comert exterior, transporturi si turism) si de un numar de peste 750 mii clienti persoane fizice. Practic ficare al 30-lea cetatean al Romaniei este client al Banc Post, daca nu se iau in calcul conturile de alocatii. La care se adauga o serie de clienti reprezentativi: Compania Nationala Posta Romana, Societatea Nationala de Radiocomunicatii, Societatea Nationala de Telecomunicatii RomTelecom, Teleconstructia, RODIPET, societatile care au rezultat din reorganizarea S.N.C.F.R. Aparitia telefoniei mobile in Romania, a permis atragerea de noi clienti beneficiari ai servicilor puse la dispozitie de MobilRom si MobilFon, Cosmorom, Banc Post facilitand de ghiseele sale si prin noul pachet “Contul Total” plata facturilor telefonice emise de acestia. Banc Post administreaza un numar total de 3.139 milioane de conturi.
Banc Post s-a aflat intr-o pozitie de leader emitent pe piata cardurilor bancare, unde detine o cota importanta, a lansat noi produse de economii, inclusiv pentru copii si


Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org