Referat - Codul privind conduita etica a auditorilor financiari

Categorie
Referate Economie
Data adaugarii
acum 5 ani
Afisari
530
Etichete
codul, privind, conduita, etica, auditorilor, financiari
Descarcari
449
Nota
0 / 10 - 0 voturi


CODUL PRIVIND CONDUITA ETICA A
AUDITORILOR FINANCIARI






CUPRINS


DEFINITII
OBIECTIVE
PRINCIPII FUNDAMENTALE
CODUL PRIVIND CONDUITA ETICA
PARTEA A – APLICABILA TUTUROR AUDITORILOR FINANCIARI
Integritate si obiectivitate
Solutionarea conflictelor etice
Competenta profesionala
Confidentialitatea
Consultanta fiscala
Publicitate
PARTEA B – APLICABILA AUDITORILOR FINANCIARI DE PRACTICA PUBLICA

PARTEA C – APLICABILA AUDITORILOR FINANCIARI SALARIATI







CONDUITA ETICA A AUDITORILOR FINANCIARI


Definitia auditului

Auditul este o activitate independenta si obiectiva care da unei entitati o asigurare în ceea ce priveste gradul de control asupra operatiunilor, o îndruma pentru a-i îmbunatati operatiunile, si contribuie la adaugarea unui plus de valoare.
Auditul intern ajuta aceasta organizatie sa îsi atinga obiectivele evaluând, printr-o abordare sistematica si metodica, procesele sale de management al riscurilor, de control, si de guvernare a organizatiei, si facând propuneri pentru a le consolida eficacitatea.
Codul Etic al Institutului Auditorilor reprezinta principiile relevante pentru profesia si practica de audit intern si regulile de conduita care descriu comportamentul asteptat din partea auditorilor interni. Codul Etic se aplica atât persoanelor, cât si organismelor care furnizeaza servicii de audit intern. Scopul Codului Etic este promovarea unei culturi etice la nivel global în cadrul profesiei de audit intern.
Activitatea de audit – este un departament, divizie, serviciu, echipa de consultanti sau de orice alt practician care ofera o asigurare independenta si obiectiva si servicii de consultanta care contribuie la adaugarea unui plus de valoare si la îmbunatatirea operatiunilor entitatii. Activitatea de audit ajuta aceasta organizatie sa îsi atinga obiectivele aducând o abordare sistematica si metodica la evaluarea si îmbunatatirea eficacitatii proceselor de management al riscurilor, de control


Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org