Referat - Comertul electronic si afacerile

Categorie
Referate Economie
Data adaugarii
acum 15 ani
Afisari
4391
Etichete
comertul, electronic, afacerile
Descarcari
1033
Nota
9.8 / 10 - 5 voturi


Comertul electronic si afacerile
Internetul ca instrument de afaceri
Orice afacere este o afacere pentru oameni. Indiferent daca oferiti produse, cum ar fi incaltaminte sau caschete de baie, sau oferiti servicii, cum ar fi servicii de telefonie sau imprumuturi pe termen lung, tot despre o afacere pentru oamenni este vorba!
Fie ca sunteti proprietarul independent al unei firme ,,de moda veche”, cu un sediu construit din caramida si mortar... fie ca sunteti proprietarul unei afaceri moderne din domeniul economiei electronice, a carei adresa este o pagina web, tot despre o afacere pentru oameni este vorba!
Idiferent in ce tip de afacere ati fi implicat, succesul pe care il veti obtine depinde de capacitatea dumneavoastra de a comunica cu oameni... de a-i asculta... de a-i atrage ... de a-i ajuta.. de a-i convinge sa cumpere...de a-i invata si de ai pregati profesional... de a-i inspira.. de a imparti cu ei bune si rele... de a iubi oameni.
Internetul este un instrument foarte eficient, poate cel mai grozav instrument innventat vreodata,insa nu trebuie sa pierdem nici o clipa din vedere faptul ca este doar un instrument. O
Acest instrument este atat de eficient, incat o persoana poate construi o afacere de multe milioane de dolari stand in fata tastaturii unui singur computer conectat la Internet! Insa o alta persoana poate avea acelasi computer, acelasi acces la Internet si il poate aseza pe un birou, fara sa il porneasca niciodata! Ce profit va genera acest computer? ZERO.
Acelasi instrument.
Acelasi potential de afaceri.
Rezultate diferite.
Internetul ne ofera o sansa de noi depinde daca o vom aprecia la adevarata ei valoare sau o vom neglija.
Comertul electronic si afacerile
In lumea afacerilor de azi tehnologia este vazuta ca un important factor catalizator al proceselor de restructurare a activitatilor comerciale precum si astrategiilor de dezvoltare a companiilor
Compani care activeaza in cele mai diverse domenii ( sectorul bancar, divertisment, telecomunicatii, distributie) isi modifica modul de derulare a afacerilor pt a profita de puterea noilor tehnologii.
Extinderea utilizariiretelerol Internet si intranet a revolutionat modul de comunicare intre compani si:
proprii angajati
partenerii de afaceri
clienti
In ultima perioada se poate constata o proliferare a aplicatiilor comerciale care profita de avantajele oferite de standardele de operare publica pe care le ofera Internetul. Aceste aplicatii cumuleaza accesul Internet cu sistemele de tranzactionare, de baze de date sau automatizare a proceselor comerciale.
Pentru multe companii, prima incursiune in lumea comertului electronic consta in a se face prezente pe World Wide Web, cu scopul de a publica o oferta de locuri de munca, de produse sau de politici comerciale. Adeseori site-urile sunt dezvoltate ulterior cu scopul de a integra alte activitati ale companiilor cum ar fi de exemplu procesarea comenzilor.
Comertul electronic permite companiilor sa imbunatateasca relatiile cu clientii,cu furnizorii si partenerii de afaceri. Implementarile cele mai utilizate se refera la cumparaturile on-line(online shopping). Cumparaturile on-line reprezinta una din pietele cu cea mai rapida crestere din economia moderna.
Astazi vitrinnele virtuale permit achizitionarea a tot ceea ce se pate gasi in magazinele conventionale, de fapt clienti pot face comenzile direct de la producator, ceea ce inseamna eliminarea intermediarilor si a costurilor legate de vanzarea cu amanuntul in magazine.
Un numar mare de companii realizeaza econimii importante in activitatiile de vanzari, productie, desfacere tocmai prin implementarea solutiilor oferite de comertul electronic.
Modul prietenos de utilizare a programelor de navigare si caracterul multimedia al continutului paginilor de Web au atras un larg interes din partea publicului. Cresterea interesului pentru Web si a celor care au acces la Internet a atras dupa sine insasi dezvoltarea Internetului.
,,Internetul va micsora lumea – schimband destinele oamenilor, ale companiilor si ale tarilor.” (Jhon Chambers-presedinte executiv al Cisco Systems).
Asadar Internetul este viitorul. Ramane de vazut cati oameni au curajul sa accepte acest viitor si aceasta oportunitate. Unul dintere cei care au acceptat-o a fost Jeff Bezos care in 1994 la 2 ani dupa ce presedintele Bushaproba legea datorita careia publicul larg are psobilitatea de adesfasura activitati comerciale prin Internet. Acesta dorea sa aiba o afacere proprie asa ca a urmarit permanent oportunitatiile de afaceri pana cand in 1994 citeste o statistica care urmeaza sa-i schimbe viata: Internetul se dezvolta intr-un ritm de 2300% pe an! Astfel Bezos alcatuieste o lista de 20 de produse ce se puteu vinde on-line, ordonandu-...


Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org