Referat - Companiile De Tip E – Business. Managementul Lor.

Categorie
Referate Economie
Data adaugarii
acum 15 ani
Afisari
5822
Etichete
companiile, tip, business, managementul, lor
Descarcari
950
Nota
9 / 10 - 1 vot

UNIVERSITATEA DE VEST TIMISOARA
FACULTATEA DE STIINTE ECONOMICE
COMPANIILE DE TIP E – BUSINESS.
MANAGEMENTUL LOR
MOK ROLLAND
AN. II. FR-MF
“Cheia este în mana fiecaruia, totul e sa stii sa o folosesti”
Thorwald Dethlefsen
COMPANIILE DE TIP E – BUSINESS.
MANAGEMENTUL LOR
În cel mai simplu sens al cuvantului e-business este folosirea Internetului pentru a reînnoi si transforma caile de comert traditionale. Multe companii au înteles acest lucru si au început evolutia de la afacerea traditionala la cea de e-business. Cele mai multe sunt pe calea cea buna. Accesibilitatea la Internet au schimbat pentru totdeauna asteptarile clientilor fata de suport, promptitudine si disponibilitatea continua. În cativa ani din bune motive e-business a devenit din concept o realitate. Functioneaza pentru toata lumea: clienti, afaceri si guvern. Valorile cele mai importante ale e-business sunt reducerea costurilor, satisfacerea clientilor. Acestea sunt doar o picatura din ocean. Realizând beneficiile e-business-ului multe companii cauta sa-si introduca afacerea pe Internet.
Înca de la începutul anilor 1990, termenul de “Societate Informationala” a început sa fie utilizat pentru a descrie numeroasele si variatele schimbari în economie, politica, cultura si, în general, în ansamblul societatii, de dezvoltarea rapida a tehnologiilor moderne de informatii si comunicatii. Semnalata de mai multa vreme, era informationala ia treptat locul celei industriale si societatea traditionala este înlocuita de societatea informationala. Procesul este imperceptibil si se petrece practic sub ochii nostrii. Fiinta umana este facuta sa comunice. În noua societate, cea de tip informational, comunicarea, transferul si schimbul de informatii se desfasoara prin intermediul sistemelor tehnice. Atunci când se vorbeste despre societatea informationala se are în vedere înainte de toate conectarea unui numar nelimitat de computere prin intermediul retelelor de telecomunicatii. Punerea la un loc a datelor stocate digital, textelor, suntetului si imaginii ( multimedia au condus la raspândirea utilizarii sistemelor moderne de telecomunicatii, a computerelor personale si serviciilor electronice de informatii. Internetul, o retea globala de informatii, s-a transformat în platforma globala de telecomunicatii. Cetatenii societatii industriale europene sunt în fata necesitatii de a reconsidera modalitatile de transfer a informatiilor, adaptându-le noilor cerinte si tehnologii. Societatea informationala va fi dominata în principal de industria de calculatoare, telecomunicatii si media. Aceste industrii vor deveni industrii de baza în urmatoarele decenii, având un rol stimulator pentru celelalte. Banci, intreprinderi de productie, agricultura si servicii vor fi afectate de aceasta dezvoltare fundamentala. Acelasi lucru se va întâmpla si cu statele lumii. Competitivitatea globala a acestora va fi direct legata de capacitatea de a dezvolta infrastructura de comunicatii si de a asigura conectarea la retelele globale de infomratii. Noua societate informationala aduce cu sine o serie de oportunitati deosebite: constrângerile spatiale si temporale ( de granite si timp) în materie de comnicatii au fost mult reduse, informatiile pot fi prelucrate, stocate si transferate rapid, preturile serviciilor legate de transferul informatiei sunt în continua scadere.
Entuziastii societatii informationale au descoperit mijloacele pein care au creat o comunitate, o lume virtuala, pentru a contrabalansa constrângerile societatii industriale. Pe de alta parte, scepticii deplâng prapastia de cunostinte între elitele informaticii si grupurile dezavantajate social si critica slaba calitate a datelor pe mereu congestionatele autorute ale informatiei. Unicul mod de a obtine acceptarea din partea oamenilor este dezvoltarea competentelor la nivelul mediu si accesul democratic la informatii. Exista astazi un larg consens în a se considera de catre academicieni, politicieni si oameni de afaceri ca progresul în domeniul tehnologiilor informatiilor si comunicatiilor va afecta în mod substantial structura societatii umane. Societatea informationala nu numai ca va deschide noi canale de comunicatie între oameni ci va avea un impact important asupra modului în care traim, învatam, muncim, consumam, interactionam cu administratia si ne distram. Având în vedere impactul noilor tehnologii asupra societatii, educatia si perfectionarea vor juca un rol crucial în familiarizarea oamenilor cu schimbarea.
Tranzitia catre societatea informationala, globalizarea, progresul stiintific si viteza sa nebuna, toate acestea fac ca oamenii sa fie confruntati cu o avalansa de informatii. În societatea informational...


Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org