Referat - Consultarea publica in Romania

Categorie
Referate Economie
Data adaugarii
acum 5 ani
Afisari
319
Etichete
consultarea, publica, romania
Descarcari
313
Nota
0 / 10 - 0 voturi

Consultarea publica în România

Acest studiu a fost realizat la initiativa Centrului de Resurse pentru Participare Publica (CeRe) organizatie neguvernamentala noua în peisajul societatii civile românesti, dar compusa din oameni cu experienta extinsa si deosebit de valoroasa. În primul rând vreau sa-i multumesc doamnei Alina Inayeh, director executiv CeRe, ale carei idei si energie stau la originea acestui studiu. De asemenea îi multumesc d-nei Oana Bahnaru, Asistent programe CeRe, pentru promptitudinea si eficienta cu care a rezolvat toate problemele legate de cercetarea de teren si nu numai.
Multumiri speciale asistentelor mele, Claudia Petrescu si Carmen Radut, fara de care acest studiu nu ar fi ajuns la bun sfârsit în termenul prevazut. Claudia a fost un organizator de cercetare de teren exemplar, coordonând excelent munca micii noastre echipe formate din studentii Adriana Baboi, Ionela Capra si Mirabela Sadoveac. Carmen a realizat toata partea de cercetare de resurse on-line, ca întotdeauna eficient si cu inteligenta.
Si nu în ultimul rând vreau sa le multumesc celor 58 de lideri de organizatii publice si private care si-au pus la dispozitia noastra timp si idei.

Introducere

Studiul de fata a fost realizat la initiativa Centrului de Resurse pentru Participare Publica, organizatie neguvernamentala care are ca misiune......
Studiu pe problematica consultarii publice în România a fost realizat în perioada 15 iunie-15septembrie 2006. Obiectivele studiului sunt:
Descrierea si analizarea practicii consultarii publice în România (incluzând si analiza legislativa);
Analizarea modalitatilor concrete de consultare publica (analiza de proces);
Formularea de recomandari pentru îmbunatatirea practicii consultarii publice în România.

În cadrul studiului nu am considerat în mod limitativ practica consultarii doar în aplicarea legii 52/2003 privind transparenta decizionala în administratia publica sau 544/2001 privind liberul acces la informatii de interes public, diverse


Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org