Referat - De ce muncesc oamenii

Categorie
Referate Economie
Data adaugarii
acum 5 ani
Afisari
437
Etichete
muncesc, oamenii
Descarcari
280
Nota
0 / 10 - 0 voturi

De ce muncesc oamenii?

Munca reprezinta o activitate îndreptata spre producerea de bunuri si servicii. Pentru unii oameni, aceasta reprezinta o obligatie, ei plângându-se de acest lucru, crezând ca daca muncesc nu mai au libertate si trebuie sa se supuna, pentru ca altfel nu au cum sa-si câstige existenta.
În perioada actuala, munca a devenit mai degraba o necesitate, un mijloc de a trai, o cale a realizarii de sine, de rezolvare a unor interese.
Unii autori afirma ca munca are o latura obiectiva si una subiectiva. Latura obiectiva este cea a economistilor care masoara prestatia realizata, obiectele produse si salariul ce le corespunde.
Latura subiectiva a aceleiasi munci este cea a umanistilor care apreciaza ca cel care efectueaza munca se îmbogateste personal nematerial, prin formarea unei meserii, promovare, prin oportunitatea de a stabili niste relatii sociale, de a progresa.
Sunt de parere ca toata lumea are urmatoarele trei dorinte: sa aiba o slujba care sa-i aduca stabilitatea materiala de care are nevoie si sa poata întemeia o familie fericita. Însa aceste dorinte nu pot fi obtinute decât prin foarte multa munca. Astfel, munca reprezinta o parte importanta a vietii oamenilor, deoarece ei muncesc pentru a-si atinge obiectivele propuse. Un obiectiv foarte important este cel de a obtine o remuneratie corespunzatoare muncii depuse.
În perioada facultatii, majoritatea studentilor îsi doresc sa obtina bursa. Aceasta presupune ca acestia sa aloce mult timp studiului si realizarii unor lucrari interesante; într-un cuvânt, presupune multa munca. Acelasi lucru este valabil si în cazul sportivilor care muncesc ani întregi pentru obtinerea performantelor dorite.
Se cunoaste faptul ca nevoile sunt nelimitate, însa resursele de care dispunem sunt limitate. Astfel, pornind de la nevoile lui Maslow, cu ajutorul remuneratiei pe care omul o pretinde ca rezultat al muncii sale, el îsi poate satisface cele cinci categorii de nevoi : nevoile fiziologice, si anume hran


  • Referate asemanatoare

Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org