Referat - Derularea unui contract de leasing

Categorie
Referate Economie
Data adaugarii
acum 5 ani
Afisari
345
Etichete
derularea, unui, contract, leasing
Descarcari
285
Nota
0 / 10 - 0 voturi

DERULAREA UNUI CONTRACT DE LEASING
AVANTAJELE SI LIMITELE OPERATIUNILOR DE LEASING

Derularea contractului de leasing din punctul de vedere al beneficiarului: S.C. SETTIMA IMPEX S.R.L.
Societatea comerciala SETTIMA IMPEX S.R.L. este o firma româna de turism cu capital integral privat. Societatea are sediul în strada Brezoianu nr. 36, sector 1, BUCURESTI si este reprezentata în tranzactiile pe care le încheie de Managerul firmei.
Din dorinta de a se dezvolta a rezultat necesitatea ca firma mai sus mentionata sa-si mareasca parcul de masini.
Astfel, în luna ianuarie 1998 încheie un contract de leasing cu societatea
SOGELEASE LEASING GESELLSCHAFT mbH companie austriaca cu sediul în Viena, AUSTRIA pentru închirierea unui autocar MERCEDES-BENZ. Furnizorul autovehiculului respectiv este firma Mercedes Benz Turk A.S. Istambul-Turcia.
Durata contractului de leasing este de patru ani, moneda în care se efectueaza platile trimestriale este DEM, valoarea unei rate de leasing este de 31.581 DEM. Valoarea totala a ratelor de leasing este de DEM. Valoarea de baza DEM.
În continuare vom prezenta derularea operatiunii de leasing trecând printr-o succesiune de etape.
S.C. SETTIMA IMPEX S.R.L. va fi mentionata ca beneficiar sau utilizator. Compania SOGELEASE LEASING GESELLSCHAFT mbH va fi mentionata ca lesor.
În data de 18.01.1998, S.C. SETTIMA IMPEX S.R.L. trimite o cerere de oferta societatii Mercedes Benz Turk A.S., dealer autorizat MERCEDES-BENZ, Munchen, Germania, cu sediul în Istambul, privind achizitionarea unui autocar Mercedes-Benz O 350 RHD.
Pe 28.01.1998, Mercedes Benz Turk A.S. trimite oferta societatii comerciale SETTIMA IMPEX S.R.L. pentru modelul O 350 RHD, oferta care cuprinde:
- descrierea tehnica a autovehiculului;
- pretul unitar al autovehiculului;
- conditia de livrare;
- termenul de livrare;

Pe data de 22.02.1998, în urma cererii pentru achizitionarea respectivului autocar trimisa de S.C. SETTIMA IMPEX S.R.L. societatii Mercedes Benz Turk A.S., ac


Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org