Referat - Dicţionar cu termeni utilizaţi în I.S.P.

Categorie
Referate Economie
Data adaugarii
acum 14 ani
Afisari
2178
Etichete
dic355ionar, termeni, utiliza355i, isp
Descarcari
392
Nota
9 / 10 - 1 vot


Dictionar cu termeni utilizati în I.S.P.
Persoana fizica – individul uman considerat în calitatea sa de subiect de drept care se bucura de capacitatea de folosinta în conditiile legii.
Persoana juridica – o colectivitate de persoane fizice care are calitatea de subiect de drept distinct, daca se bucura de organizare de sine statatoare de un patrimoniu propriu, afectat realizarii unui anume scop, în acord cu interesul obstesc.
Profitul – câstigul rezultat sau venitul obtinut în urma desfasurarii unei activitati ca recompensa a utilizarii capitalului ca factor de productie.
Contractul de societate – actul constitutiv al societatii, contractul pe baza caruia doua sau mai multe persoane fizice sau juridice constituie o societate comerciala, aducând aporturi în natura sau în numerar în vederea unor obtinerii de beneficii pe care sa le împarta între ele.
Statutul societatii – actul care cuprinde pe lânga elementele esentiale pentru constituirea societatii si referitoare la organizarea si functionarea societatii.
Agent economic – factor activ în sfera economicului care îsi desfasoara activitatea pe baza unui statut juridic sau în cadrul juridic recunoscut de societate.
Unitate economica – centru elementar de decizie si de activitate economica, întâlnita ca întreprinderi de stat si cooperatie.
Actiune – înscris, titlu de valoare care atesta participarea detinatorului de capital social al unei societati pe actiuni si reprezinta o fractiune de capital social ce confera posesorului ei calitatea de actionar cu drepturile si obligatiile aferente.
...


Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2022 - Referatele.org