Referat - Economii in tranzitie.O evaluare a asistentei bancii mondiale

Categorie
Referate Economie
Data adaugarii
acum 5 ani
Afisari
420
Etichete
economii, tranzitieo, evaluare, asistentei, bancii, mondiale
Descarcari
347
Nota
0 / 10 - 0 voturi















Economii în tranzitie

O evaluare a asistentei Bancii Mondiale














Sectorul financiar

Aceasta sectiune are ca baza o trecere în revista a 26 de programe, inclusiv studii de caz si aprox. 200 de proiecte identificate ca având obiective de dezvoltare a sectorului financiar în perioada 1991-2000. Organizatia pentru Cooperare Economica si Dezvoltare realizeaza în prezent o evaluare a sectorului financiar bancar în întreaga lume.

La început, economia de tranzitie poseda un sistem financiar al carui scop principal era de a aloca fonduri conform planului, cu o capacitate limitata de a intermedia resurse financiare si fara grija unor reguli prudentiale sau a unei supervizari financiare. Initial asistenta strategica, cu câteva exceptii, a tratat reforma sectorului financiar ca un element central al tranzitiei. Obiectivul era de a crea un sistem eficient si unic de achitare, politicile, institutiile si instrumentele necesare pentru a proiecta si executa politica monetara ce va opera prin procesul de piata; si un sistem eficient pentru a mobiliza economiile si a le directiona catre cei mai promitatori investitori si investitii, aducând pietei disciplina de a accepta decizia si managementul împrumutatorilor însusi.
Programul de asistenta a fost foarte relativ: o întelegere de baza s-a format repede în domeniul bancar, respectând elementele esentiale ale tranzitiei sectorului financiar, elemente ce au fost repetate în aproape toate tarile unde erau sustinute programe active si dialoguri.
Stabiltiatea macroeconomica a fost accentuata ca o pre-conditie pentru dezvoltarea financiara. S-au facut eforturi pentru a impune o disciplina de piata asupra deciziilor bancilor prin constrângeri bugetare dure. Oricum, asemenea constrângeri nu au fost mereu impuse cu forta. Mai mult chiar, nevoie de a reforma antreprizele si sectorul bancar în paralel a fost ignorata câteodata.
Munca analitica a sectorului financiar a fost în general de înalta calitate, dar e


Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org