Referat - Evolutia comertului international al Canadei

Categorie
Referate Economie
Data adaugarii
acum 5 ani
Afisari
363
Etichete
evolutia, comertului, international, canadei
Descarcari
319
Nota
0 / 10 - 0 voturi

Evolutia comertului international al Canadei




Suprafata: 9976139 km2
Populatia: 30,2 mil loc
Capitala: Otawa (peste 800 000 loc)


Pozitia geografica si limite:

Vecini: Groenlanda (NE)
SUA si oceanul Pacific (NV si S)
Oceanul Arctic (N)
Oceanul Atlantic (E)

Canada este cea mai intinsa tara din America si a doua din lume. Canada este un stat federal, compus din 10 provincii si 3 teritorii, deci este un stat continental. Cele 10 provincii sunt: Alberta, Columbia Britanica, Manitoba, New Brumwick, Newfoundland, Nova Scotia, Ontario, Insula Prince Edward, Quebec, Saskatchewan, Northwest, Nunavut, Yukon.


Cadrul natural:
Marea desfasurare atat in latitudine, cat si in longitudine determina varietatea conditiilor fizico-geografice.

Relieful. In Canada marile unitati de relief sunt dispuse la fel ca in SUA:
O zona joasa, in partea centrala, un platou putin accidentat;
Sistemul Cordilierilor, in vest, format din muntii Stancosi si muntii Coastei (Mount Logan, 6050m), care inchide o serie de platouri interioare inalte (Yukon, Columbia, s.a)
Sistemul Apalasilor, in est cu lanturi paralele putin inalte.


Clima determinate in general de pozitia geografica, clima Canadei este rece (polara si subpolara) in nord, in deosebi in Arhipelagul Arctic Canadian, si temperata in restul teritoriului. In zonele litorale climatul este temperat- oceanic, dar diferentiat: mai bland pe coasta Pacifica, datorita influentelor ramificatiilor curentului cald Nord-Pacific, si mai aspra pe coasta atlantica, aflata sub influenta curentului rece Labrador.

Apele Canda dispune de o retea hidrografica uriasa. Cursurile de apa se indreapta spre toate cele trei oceane care o limiteaza: Atlantic (Sf Laurentiu), Pacific (Yukon si Columbia), Arctic (MacKenzie, Churchill, Nelson). Fluviul Sf Laurentiu este imp pentru navigatie, langa Marile Lacuri cu oceanul Atlantic. Raurile Canadiene formeaza canioane si cascade (Niagara, Nahanni), ai deb


Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org