Referat - Impactul calitatii produselor asupra consumatorilor

Categorie
Referate Economie
Data adaugarii
acum 5 ani
Afisari
436
Etichete
impactul, calitatii, produselor, asupra, consumatorilor
Descarcari
247
Nota
0 / 10 - 0 voturi

1. ACTIVITATEA AUTORITATII NATIONALE PENTRU PROTECTIA CONSUMATORILOR IN DOMENIUL SUPRAVEGHERII PIETEI APRECIATA DE COMISIA EUROPEANA

Comisia Europeana, prin intermediul DG Enterprise si DG Enlargement, a intocmit un Raport privind evaluarea activitatatii de supraveghere a pietei de produse si servicii in Romania.
In Raport este evidentiat faptul ca prin politica Guvernului privind protectia consumatorilor in Romania s-a realizat un progres considerabil in domeniul supravegherii pietei produselor si serviciilor atat prin inplementarea legislatiei nationale care este armonizata cu cea europeana cat si prin intarirea capacitatii administrative.
Comisia Europeana recunoaste ANPC ca fiind institutia responsabila din Romania pentru supravegherea pietei produselor si serviciilor si protectia consumatorilor. In Raport se subliniaza ca ANPC, sub coordonarea d-nei Secretar de Stat Rovana Plumb, numita prin decizie a primului ministru, a demonstrat o impresionanta capacitate de angajare precum si cunostinte in domeniul protectiei consumatorior, o buna constientizare a Noii Abordari, a metodelor de supraveghere a pietei precum si a prioritatilor. “Activitatea de supraveghere a pietei desfasurata de ANPC are atat caracter activ cat si reactiv, iar supravegherea activa se desfasoara in concordanta cu un plan care poate fi verificat prin obiective masurabile”, se arata in Raport.
Comisia Europeana mentioneaza ca un rol important in realizarea actiunilor de supraveghere a pietei l-a avut cooperarea administrativa. In acest sens a fost apreciata functionarea Comitetului Interministerial pentru supravegherea pietei produselor si serviciilor si protectia consumatorilor, a carui presedintie si secretariat sunt asigurate de ANPC. “Comitetul constituie un excelent forum pentru promovarea celor mai bune practici si actiuni comune intre diferite ministere si autoritati”, reiese din Raport.
Reprezentantii Comisiei Europene apreciaza activitatea ANPC, atat ca punct national de contact i


Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org