Referat - Leasing-ul ca forma de finantare

Categorie
Referate Economie
Data adaugarii
acum 4 ani
Afisari
337
Etichete
leasingul, forma, finantare
Descarcari
282
Nota
0 / 10 - 0 voturi




LEASING-UL CA FORMA DE FINANTARE





Finantarile prin sistem leasing constituie în economia româneasca o adevarata gura de oxigen pentru agentii economici pentru care investitiile reprezinta o cerinta esentiala pentru dezvoltarea activitatii lor. Si cum 99% din activitatile din economie necesita investitii pentru a se dezvolta, finantarile în sistem leasing vor cunoaste o crestere constanta.
Leasing-ul s-a impus si la noi în tara, asa cum a facut-o peste tot în lume (poate mai putin în economiile tarilor din lumea a III-a) în primul rând prin simplitate. În conditiile în care mediul concurential din tara noastra devine tot mai aspru, viteza de reactie a companiilor la schimbarile din mediul extern este vitala. Leasing-ul, prin operativitatea, sa satisface în intervale de timp foarte scurte nevoia de fonduri pentru investitii a agentilor economici. De asemenea, prin leasing, agentii economici evita procedurile complicate ale contractarii de credite bancare, proceduri care presupun imobilizarea unor elemente din patrimoniul societatii sau cel privat pentru constituirea de garantii.
Leasingul presupune existenta a trei terte persoane: furnizorul, societatea finantatoare (societatea de leasing) si utilizatorul (beneficiarul finantarii). Societatea de leasing cumpara de la furnizor bunul solicitat de utilizator si îl cedeaza acestuia din urma pe o anumita perioada de timp contra unor redevente lunare. Aceasta reprezinta în esenta operatiunea de finantare prin leasing. Pentru utilizator, aceasta operatiune îi va aduce si alte avantaje cum ar fi:
Îi permite realizarea de investitii atunci când nu dispune de lichiditatile necesare. Si cum investitiile contribuie de cele mai multe ori la sporirea cifrei de afaceri, surplusul de venit obtinut poate acoperi redeventele lunare. 
Îi permite sa-si foloseasca fondurile pentru sporirea capitalului de lucru (a activelor circulante), cele care sunt aducatoare de bani. 
Îi permite sa fie în pas cu noua tehnologie prin aceea c


Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org