Referat - Pachete de legi protectioniste intre 1878-1911

Categorie
Referate Economie
Data adaugarii
acum 5 ani
Afisari
319
Etichete
pachete, legi, protectioniste, intre, 18781911
Descarcari
265
Nota
0 / 10 - 0 voturi


Pachete de legi protectioniste
între 1878-1911



Cucerirea independentei de stat de la 1877 va conferii o pozitie favorabila afirmarii internationale a tarii si a economiei nationale. Se deschid perspective noi pentru modernizarea structurii economice, sociale, politice, culturale, pentru organizarea lor pe temelii moderne si practicarea unei politici economice independente,iar Principatele Unite nemaifiind legate de capitulatii.
Întreprinzatorii si burghezia erau interesatii de dezvoltarea unei industrii nationale.
Dupa o perioada de pasivitate, Guvernul se straduieste sa sprijine cu legi protectioniste, potrivite, industria nationala.
În anul 1884-la Iasi are loc un congres economic unde s-a cerut denuntarea Conventiei cu Austro-Ungaria si propagarea protectionismului pentru întreaga industrie.
În 1885-printr-o lege protectionista se încurajeaza fabricarea tesuturilor,sacilor de iuta, de asemenea se încurajeaza tabacariile si industria pielariei.
În 1887-este data lege intitulata “Masurii generale pentru a venii în ajutorul industriei nationale”. Aceasta prevedea ca orice persoana din tara sau strainatate putea sa înfiinteze o întreprindere industriala care sa beneficieze de avantajele create de lege. Astfel aceasta lege ofera conditii pentru dezvoltarea industriei de fabrica, masiniste în care sa fie folosita forta de munca calificata.

Prin aceasta lege sunt acordate avantaje tuturor categoriilor de întreprinzatori prin:
-acordarea cu titlu de proprietate, a unei suprafete de pamânt din proprietatea statului,
-scutiri de impozite directe de catre stat, judet sau comuna pentru importul de masini,
-reduceri de taxe pe caile ferate pentru transportul marfurilor de la fabrica la destinatie,
-prioritate la furniturile statului pentru întreprinderile astfel create.
S-au dezvoltat astfel puternic întreprinderile nationale, iar aceste pachete de masuri protectioniste au fost adoptate si pe pl


Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org