Referat - Planificarea logisticii comerciale a firmei

Categorie
Referate Economie
Data adaugarii
acum 5 ani
Afisari
323
Etichete
planificarea, logisticii, comerciale, firmei
Descarcari
211
Nota
0 / 10 - 0 voturi



Planificarea logisticii comerciale a firmei


Logistica de distributie are de depasit diferenta de spatiu si de timp dintre productia si consumul de bunuri. De fapt, logistica de distributie este orientata spre a pune de acord spatiul si timpul ce separa productia de consum, prin transport si depozitare. Pe lânga aceste doua functii, se mai adauga realizarea comenzilor si livrarea acestora.
Logistica de distributie cuprinde toate activitatile care sunt necesare pentru a aduce produsele din punctul lor de finalizare, din întreprinderea producatoare, pâna la ultimul punct din canalul de distributie. Activitatile logistice cuprind:
proiectarea si organizarea depozitelor;
depozitarea;
transportul;
ambalarea;
onorarea comenzilor;
Într-o abordare sistemica, între structurile functionale ale procesului logistic are loc o reactie de feedback, pusa în valoare de schema prezentata mai jos:
































Factorii interni si externi cu influenta asupra logisticii de distributie


PROIECTAREA sistemului de distributie, regasita generic în unele lucrari de specialitate si sub denumirea de design-ul de distributie, constituie una din obiectivele principale ale managementului de distributie.

Mijloace de organizare a planificarii logisticii comerciale

CONCEPEREA activitatii logistice necesita utilizarea a doua tipuri de mijloace de organizare, si anume: mijloace umane si mijloace de tratare a informatiei comerciale.
Mijloacele umane:
Cea mai mare parte din forta de munca ocupata în sistemul logisticii comerciale - mijloacele umane - este concentrata în subsistemul logisticii operationale, deoarece subsistemul logisticii de sprijin si subsistemul logisticii de pilotaj necesita mai putina administrare si deci un necesar de forta de munc


Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org