Referat - Posibilitati de perfectionare a impozitului pe venitul global

Categorie
Referate Economie
Data adaugarii
acum 5 ani
Afisari
366
Etichete
posibilitati, perfectionare, impozitului, venitul, global
Descarcari
842
Nota
0 / 10 - 0 voturi


Posibilitati de perfectionare a impozitului pe venitul global


Regimul fiscal de impunere a veniturilor persoanelor fizice


Impozitul pe venit a fost introdus pentru prima data în Marea Britanie, spre sfârsitul secolului al XVIII-lea. În preajma primului razboi mondial au mai introdus acest impozit si alte tari cum ar fi: SUA, Japonia, Germania, Franta, Olanda, Belgia.
Introducerea impozitului pe venit a nascut numeroase discutii referitoare la diferentele dintre impozitul pe venit care globalizeaza toate sursele de venit si impozitul cedular care impoziteaza veniturile pe fiecare sursa de venit.
S-ar putea spune ca existenta unui impozit pe venit ideal ar necesita o baza cât mai larga de impozitare, deduceri personale de baza suficient de mari astfel încât sa se excluda contribuabilii cu venituri mici de la impunere, asigurându-se astfel o impunere progresiva în functie de marimea venitului.


1.1.Impozitul pe venitul global pe plan international.

În toate tarile Uniunii Europene, statul percepe un impozit pe venitul persoanelor fizice. Structura fundamentala a sistemului de impunere a veniturilor persoanelor fizice este practic asemanatoare în toate tarile Uniunii Europene. Diferentele apar în cazul cotelor de impunere. Cotele de impunere reprezinta procentajele aplicate la sumele impozabile. Sumele obtinute de contribuabili se încadreaza în transele de venit stabilite prin lege. În functie de transa în care se încadreaza, veniturile respective se impoziteaza cu o anumita cota de impunere.
Veniturile impozabile se obtin prin deducerea unei sume fixe numita "deducere de baza", din venitul net obtinut de contribuabil. Deducerea poate lua diferite forme. Astfel, în unele tari, aceasta deducere se poate prezenta sub forma impozitarii primei transe de venit cu cota 0%, iar în altele se acorda o reducere a obligatiei fiscale prin "credit al impozitului de baza", adica din impozitul calculat si datorat se deduce o suma fixa, egala pentru to


Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org