Referat - Profit

Categorie
Referate Economie
Data adaugarii
acum 5 ani
Afisari
471
Etichete
profit
Descarcari
594
Nota
0 / 10 - 0 voturi

profit


Introducere
Tranzitia la economia de piata a Republicii Moldova a scos in vileag o serie de probleme, acuitatea carora a reliefat tot mai mult criza economica si sociala: degradarea economiei, nivelul înalt al inflatiei, deficitul bugetar, falimentarea întreprinderilor, cresterea somajului etc.
Dupa cum ne demonstreaza experienta unor tari economic dezvoltate, una din posibilitatile de solutionare a problemelor iscate este dezvoltarea ampla a activitatii antreprenoriale care actualmente este considerata drept un factor primordial în dezvoltarea economiei de piata a republicii. Evident ca în aceste conditii subiectul principal devine antreprenorul. Anume el este persoana ce activeaza în interesul întreprinderii, a sau personal, asumîndu-si un anumit risc. El este nevoit sa cunoasca modul de exercitare a activitatii de antreprenoriat, mediul în care se desfasoara actiunile practice, problemele cu care se poate înfrunta în activitatea sa si sansele posibile pentru a le solutiona.
Reiesind din aceste considerente, precum si din existenta contradictiilor de lunga durata dintre interesele personalitatii si mai ales ale antreprenorilor, sarcina noastra este de a constata din ce cauza risca antreprenorul, în ce scopuri îsi orienteaza el activitatea, care sunt valorile ce-l determina sa recurga la risc.
Investigatia sociologica efectuata în anul 1997 la care au participat 300 de respondenti antreprenori - actionari si 200 de antreprenori particulari atesta faptul ca orientarile valorice ale antreprenorilor difera de la individ la individ, în dependenta de nevoile si de felul fiecaruia de a fi, de a gîndi, de a concepe rolul si valoarea vietii.
Scopul principal al antreprenorilor este, bineînteles, de a obtine profit pentru a-si asigura existenta sa si a familiei, a-si satisface diversele necesitati vitale etc. De aici si scopul final al activitatii antreprenoriale - de a maximiza profitul. În fond, acest profit nu se acumuleaza în tezaur, ce contribuie l


Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org