Referat - Recrutarea resurselor umane

Categorie
Referate Economie
Data adaugarii
acum 5 ani
Afisari
407
Etichete
recrutarea, resurselor, umane
Descarcari
549
Nota
0 / 10 - 0 voturi














- RECRUTAREA RESURSELOR UMANE -


























Recrutarea personalului reprezinta procesul de cautare, de localizare, de identificare si de atragere a candidatilor potentiali, din care urmeaza sa fie alesi candidati capabili care, în cele din urma, prezinta caracteristicile profesionale necesare sau care corespund cel mai bine cerintelor posturilor vacante actuale si viitoare.





1. NECESITATEA ACTIVITATII DE RECRUTARE A RESURSELOR UMANE


În domeniul resurselor umane, pentru a avea succes si mai ales pentru a supravietui, organizatiile în general si firmele în special trebuie sa solutioneze urmatoarele aspecte:
- identificarea calificarilor sau a aptitudinilor si alegerea candidatilor care corespund cel mai bine cerintelor posturilor nou create sau vacante;
- identificarea si atragerea candidatilor competitivi folosind cele mai adecvate metode, surse sau medii de recrutare;
- respectarea legislatiei în domeniul referitor la oportunitati egale de angajare si corectarea practicilor discriminatorii existente sau a unor dezechilibre.
Solutionarea favorabila a acestor probleme înseamna succesul întregului proces de asigurare cu personal, proces foarte important în economia unei firme având în vedere efectele unor posibile greseli sau erori de angajare.
Astfel, înainte de a se lua decizia de angajare a unor noi solicitanti este necesar sa se verifice realitatea nevoii de recrutare si sa se ia în considerare si posibilitatile de realizare a altor alternative. Mai exact, daca un post exista nu înseamna si ca este necesar sa existe; daca postul a ramas vacant, exista posibilitatea de a-l desfiinta. Se poate decide transferul sarcinilor unui alt post sau se poate pastra postul vacant când se schimba unele circumstante.
Prin urmare, recrutarea resurselor umane se refera la confirmarea necesitatii de a angaja personal, la unele schimbari în situatia angajarii cu personal, precum si actiunile întreprinse de localizare si identificare a poten


Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org