Referat - Restructurarea sistemului financiar bancar in Romania si finantarea externa

Categorie
Referate Economie
Data adaugarii
acum 5 ani
Afisari
420
Etichete
restructurarea, sistemului, financiar, bancar, romania, finantarea, externa
Descarcari
328
Nota
0 / 10 - 0 voturi

Restructurarea sistemului financiar bancar in Romania si finantarea externa
În ceea ce priveste contextul economic mondial în care evolueaza economia româneasca, în lucrare se face referire la evolutia economiilor europene în curs de aderare la Uniunea Europeana. Politia de comert exterior a României dovedeste adaptarea mecanismului de comert exterior la schimbarea în plan intern si international.
Politica monetara reprezinta obiectivul strategiei economice iar problemele monetar-financiare se afla în centrul atentiei politicii globale, deoarece au efecte multiple asupra pozitiei tarii în raport cu alte state. Fata de situatia în care se afla economia, important este sa se regândeasca politicile aplicate, sa se produca schimbarile necesare.
Pentru realizarea echilibrului macroeconomic este necesara obtinerea unei stabilitati monetare. Se poate vorbi de stabilitate macroeconomica numai atunci când la nivelul microeconomic al agentilor operatori, situatia este buna sau foarte buna iar relatiile economice si financiare între acestia se desfasoara în mod nermal. Stabilitatea monetar-valutara este înca foarte fragila în economia româneasca si se impune a fi integrata în procesul de asigurare a unui echilibru optim în economia româneasca acutala constituind totodata o componenta principala a procesului de depasire a dezechilibrului din economia României.
Referitor la corelatia dintre politica monetar financiara si stabilitatea macroeconomica în România se poate spune ca n-ar fi existat un echilibru economico financiar prin aplicarea unei terapii de soc în 1990 datorita efortului social de a achita datoria externa în anii ’80, datorita structurii centralizate a economiei românesti si datorita reducerii pietei externe a României cu 60% (desfiintarea CAER-ului datoriile Irakului fata de România, criza din Iugoslavia).
Crearea unui cadru institutional si legal bine pus la punct normalizarea relatiilor cu Fondul Monetar International si alte institutii financiare international


Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org